Hur kan jag sänka mitt Risk bröstcancer?

Det kan finnas ett antal sätt att lägre bröstcancerrisk, men det finns också vissa situationer där risken är helt enkelt förhöjd genom genetisk eller arv faktorer. Det är också sant att kvinnor som en befolkningsgrupp är mer utsatta på grund av sitt kön, och detta är inte något som kan undvikas. Åldrande är en annan risk, oundviklig.

Även när människor hamnar i högre riskgrupper, kan vissa förändringar i beteende eller undvika vissa saker minska risken bröstcancer. Till exempel finns det en del ganska goda bevis för att utöva ungefär tre timmar i veckan kan minska chansen att få denna cancer med cirka 20%. Detta kan kopplas till förhållandet mellan fetma och cancer. Kvinnor som är överviktiga som vuxna har en förhöjd risk eftersom deras kroppar tenderar att producera mer östrogen. Att upprätthålla en genomsnittlig vikt kan vara till hjälp i detta avseende.

Beslutet om att ha eller inte ha barn är oftast inte bygger på cancer skatteundandragande. Men kvinnor som väljer att inte skaffa barn eller som har dem när deras första barn när de är äldre än de 30, löper större risk för bröstcancer. En annan faktor är om kvinnor väljer att amma sina barn. Långdraget amning, minst 1,5 år får lägre risk bröstcancer.

Det har verkligen varit betydande studier oavsett om du använder vissa hormonella droger skapar större möjlighet att utveckla cancer. P-piller och andra hormonella preventivmedel öka något risk, särskilt om användningen är ny. Men denna risk minskar varje år efter användningen upphör. Hormonell substitutionsterapi, särskilt efter klimakteriet, ökar möjligheten att utveckla cancer, men även detta kan komma att minska när användningen upphör. Det verkar inte vara många bevis för att tillskott med östrogen enbart kraftigt ökar risken bröstcancer om det inte används mer än fem år.

Många studier finns på vissa livsmedel som kan få bröstcancer slåss egenskaper. I 202c till exempel International Journal of Cancer offentliggjort resultaten av en omfattande analys av kosten i kinesiska kvinnor. De som konsumeras svamp regelbundet och som drack grönt te tycks ha lägre frekvens av cancer i bröstet. Andra "undrar livsmedel" som kan kopplas till en lägre bröstcancerrisk omfatta korsblommiga grönsaker, särskilt kål och broccoli. I allmänhet äter en kost rik på grönsaker /frukt och fibrer tycks minska något incidensen av bröstcancer.

Det är viktigt att förstå att minska risken garanterar inte att undvika cancer. Det rekommenderas starkt att kvinnor lär sig hur man gör bröst själv tentor, och träna dessa månatligen. Så snart kvinnor i 40-årsåldern, måste de också börja med mammografi för att kontrollera om tecken på cancer eller utväxter som kan tyda på cancer. Med att begå till en hälsosam livsstil är en bra idé, det är fortfarande viktigt att vara säker på att cancer upptäcks tidigt, eftersom resultatet förbättras med tidig behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.