Hur kan jag hjälpa mitt barn komma i form?

Att hjälpa ett barn komma i form är inte alltid lätt, men dagens statistik om barnfetma är anledning till oro. Speciellt när barn är fortfarande ung, kan du arrestera extra viktökning innan det börjar bli ett livslångt problem, men du måste ha en finkänslighet för att inte skämmas ett barn eller skapa överskott oro kroppsuppfattning. Det finns många tips som kan hjälpa dig att få ett barn till form utan att orsaka förlust av självkänsla.

Först, om ett barn är mycket överviktig bör du ta förmodligen upp denna fråga med ditt barns läkare. En läkare kan titta på vissa riskfaktorer för fetma, sjukdomar mer sannolikt att inträffa i feta, och han eller hon kan lämna rekommendationer till dig om kost och motion. Få läkare är ett viktigt första steg i att hjälpa ditt barn komma i form, och det kan ge dig bra riktlinjer att följa för att främja en sundare livsstil för ditt barn. Det är också en god idé att ha en allmän fysisk som rensar ditt barn att delta i sport och aktiviteter.

Sedan har du kanske vill titta på två faktorer: kost och motion. Vad gör ditt barn äter och hur ofta, och vilken nivå av verksamhet Har ditt barn? Om liksom många barn, du barn föredrar stillasittande aktiviteter (läsning, TV-tittande, datorspel spelar) och sällan spelar aktivt, det första steget hjälpa barnet komma i form är omstrukturera verksamheten tid att främja en mer aktiv livsstil. Du kan nog inte förvänta sig att ditt barn gärna vilja springa runt huset eller göra GYMNASTIK bara för att du säger det. Istället kommer du verkligen vill fundera på hur du kan skapa mer aktivitet på dagen.

Till exempel bör du överväga att lägga en daglig promenad eller cykeltur med ditt barn. Detta kan vara ett bra tillfälle att diskutera dagen, dela om skolan, eller bara lyssna till ditt barn prata. Ofta barn är glada över att vara aktiva om de får sina föräldrars uppmärksamhet samtidigt. Bara hålla en rask takt som du går och pratar och sträva efter ungefär 30 minuters promenad per dag.

dessutom ta reda på om ditt barn skulle vilja prova någon sport. Det finns många olika sporter att ditt barn kan lära sig om. Tänk inte bara traditionellt här. Istället bör saker som kampsport, folk dans, sällskapsdans, simning, eller något annat fysiskt inriktad verksamhet ditt barn vill fortsätta.

När du har mer tid att ägna åt ett barn, struktur aktiva familjeaktiviteter. Till exempel planerar en dag simma eller åka båt (paddel eller rodd) kommer att ge stor aktivitet, och kommer att hjälpa ett barn komma i form lättare än en dag tittar på film. Alternativt, rulle skridsko på en favorit park, eller besök festivaler eller mässor där du kan promenera hela dagen (eller till och nöjesparker). Du behöver inte att ta bort ett barns stillasittande vanor helt, bara försöka att variera dessa med fysisk aktivitet i flera timmar på helgerna och minst en halv timme av stadig utöva på vardagar.

Det är en mycket lättare att hjälpa ett barn komma i form om föräldrarna är modellering ett aktivt beteende och deltar med sina barn. Om att komma i form blir en familj händelse, och är i fokus för helgaktiviteter, barn är mycket mer benägna att vilja delta, men du får höra en del gnäll på vägen. På samma sätt måste du överväga hur modellen bra matvanor till ditt barn.

I allmänhet bör du inte har massor av stekt mat, förpackade livsmedel och högt kaloriinnehåll livsmedel i huset. Ban läskedrycker och juicer, och erbjuder fettsnål mjölk istället. Barn tycker om att fika, och när de är i tillväxt sprutar, de är väldigt ofta hungrig, så har gott om lågt kaloriinnehåll snacks som frukt och grönsaker till hands för att uppfylla. Locka med dina barn i bereda måltider, och planera menyer och resor shopping, och glöm inte att du behöver delta fullt ut i alla kost planer själv. Inte planerar att svälta ett barn, men planerar att erbjuda tre hälsosamma måltider om dagen, och gott om friska och låg fetthalt snacks.

När familjer arbeta tillsammans för att hjälpa ett barn komma i form och alla familjemedlemmar deltar i motion och hälsosam kost är att barnet inte kommer att känna att han eller hon är ensam i att behöva leva mer healthfully. I själva verket borde barnets vikt eller grad av fysisk form inte vara ett ämne familj diskussion eller det viktigaste. Undvik detta ämne genom att hävda med rätta att varje medlem av familjen kommer att få ett hälsosammare och mer aktiv livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.