Hur kan jag förbereda mig mitt barn för operation?

flesta barnpsykologer, barn specialister liv och barnläkare om att det är viktigt att förbereda barn för operation. Alla barn är individer, och detta, liksom ålder, är två av de viktigaste faktorerna när man planerar att förbereda ett barn för operation. Ytterligare överväganden omfattar även barnet i besluten för en administrativ karaktär, exempelvis som band eller uppstoppade djur för att få till sjukhuset.

När man bestämmer vilken lösning som är lämpligast för att förbereda barn för operation är främst äldre-baserad. Ett barn som knappt talar kommer att ha små tidsuppfattning. Det är inte värdefullt att berätta för din litet barn han /hon kommer att genomgå en operation en månad eller så före själva operationen datum. Även begreppet "månad" kan vara utländsk.

De flesta barn som inte fyllt åtta eller nio förmodligen inte drar nytta av att veta tidigt, eftersom detta skulle innebära att de oroa sig mer. Barn livet tenderar att rekommendera berättar barn under 10 år om en mindre kirurgiska ingrepp ungefär en vecka före. Mindre barn bör nog inte få veta förrän om två dagar innan. Man kan förbereda ett barn för operation som är större genom att berätta för dem i 10 cirka två veckor före, eller ibland en längre period innan om sjukhusvistelsen efter operationen kommer att bli omfattande.

Även om inte en förteckning över ett visst datum, en kan tänka framåt genom att registrera dig för en rundtur på sjukhuset, eller genom behandling för att förbereda barn för operation. Yngre barn gynnas spela behandling med ett barn liv specialist, socialarbetare eller psykolog som specialiserat sig på barn med diagnoser. Lekterapi med dockor, som läkare och barn dockor, kan hjälpa ett barn ventil frustration. Att spela med medicinsk utrustning såsom slang, muntliga sprutor och masker syre kan hjälpa mycket främmande värld av sjukhuset verkar mindre skrämmande när barnet är på sjukhus.

Tonåringar kan inte hitta sina föräldrar de bästa resurserna för hjälp när de kräva operation. Många sjukhus erbjuder grupper för tonåringar som genomgår kirurgiska ingrepp eller medicinska behandlingar som kan vara en utmärkt extra stöd för att förbereda barn för operation. Samtalsterapi för enkel för lika basis, eller i familjeterapi kan också vara till hjälp.

äldre tonåring är mer sannolikt att vilja veta förr, men också mer benägna att ha komplexa bekymmer och oro för operation. Hjälpt till att förbereda barn för operation, som är en äldre tonåring, bör börja med utbildning om operation. Särskilt om tonåringen har ett tillstånd som kräver mer än en operation eller sjukhusvistelse, måste föräldrarnas mål också hjälpa barnet att bli förtrogen med hans eller hennes tillstånd. Utbildningen bör sluta när barnet visar tecken på stress när det gäller detaljer, och bör initieras i första hand av tonåring.

En förälder kan hjälpa till förståelse av infångare material på vilken typ av operation eller tonåring tillstånd. Resurs material kan också vara bra att förbereda ett barn som är yngre för operation. Enkla böcker för förskolebarn barn som Nicke Nyfiken åker till sjukhuset eller Mr Rogers berättar om sjukhuset kan hjälpa barnet förstå olika saker som han eller hon kommer att se och uppleva när sjukhus.

Kanske den viktigaste aspekten när man planerar att förbereda ett barn för operation är moderbolag lugna leverans av information. Vårdgivare av barn i allmänhet upplever extrem ångest, men detta bör aldrig bördan av barnet. Om du inte kan göra det genom en förklaring utan att gråta eller låter orolig, då söka råd för dig själv.

Om det behövs, lita på barnets läkare eller terapeut som hjälper dig att förklara situationen. Vad bra, även om detta är en tid då du kommer att behöva stöd för den oro du känner, inte samtala med andra om kirurgi framför barnet, eftersom du kommer att vara mer benägna att uttrycka din oro, och kan inte styra svar andra.

När man talar till ett barn, sikta på grundval faktum, inte känslor baserade förklaringar. Detta är svårt att göra, och de flesta föräldrar tycker de inte är helt lyckat. Många sjukhus erbjuder guider för föräldrar att införa detta ämne, och för att få hjälp om vad jag ska säga. Om din förklaring måste vara något skript, det är bra. Målet är att ge barnet den information han eller hon behöver veta, utan att skapa onödig oro.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.