Hur kan jag förbättra mitt barns självkänsla?

Från den dag han är född, ett barns självkänsla är långsamt utvecklas. Med hjälp av sina föräldrar och syskon, utvecklar han en känsla av stolthet i hans bedrifter. Ett barns självkänsla är mycket bräcklig. Lika lätt som den utvecklas, det kan också brytas. Det finns flera saker du kan göra för att förbättra ditt barns självkänsla.

Fysisk kärlek är en av de största förtroende boosters för barn. Barn som får massor av kramar, pussar och andra former av fysiska tillgivenhet är övertygade om att de är älskade. Alla dessa är tecken, ett barn, att han är värd kärlek.

Uppmuntra ditt barn att delta med sin gemenskap. Det kommer att ge henne en känsla av tillhörighet och hjälpa henne känna att hon gör en skillnad i hennes värld. Prata med henne om att gå med flickscouter eller andra lokala organisationer som strävar efter att göra en skillnad.

Ett barns självkänsla kan dra nytta av att lära sig om sitt arv och familjebakgrund. Detta visar, att han är en person med rötter i samhället. Lär honom om alla traditioner som din familj kan ha. Visa honom bilder av sina förfäder och dela sina berättelser. Om du inte vet din släkts historia, anser forskar på den genealogiska webbplatser.

Precis som vuxna, barn har känslor som måste respekteras. Låt ditt barn berätta hur något får henne att känna. Låt henne veta att även om ni inte kan komma överens med den, du respekterar hennes känslor. Ett barns självkänsla är stärkt när hon vet att hon accepteras för vem hon är.

Barn är alltid inför nya situationer som kan vara svåra att hantera. Dessa problem varierar från diskussioner med vänner, att bli mobbad i skolan. Även om det kan vara frestande att fixa alla ditt barns problem för honom, kommer hans självkänsla fördel om du låter honom arbeta igenom dem på egen hand. Ge honom vägledning han behöver, men ett steg tillbaka och låta honom göra resten. Om situationen spårar ur, kan det vara dags för föräldraledighet intervention.

Ditt barns självkänsla kan öka betydligt genom att ge henne större ansvar hemma. Dagliga sysslor gör ett barn känna sig som hon har ett inflytande i dag för dag verksamhet i huset. När du tilldelar ditt barn sysslor, ge henne frihet att göra dem sin väg. Tillåt henne att fatta beslut om huset också, som hur man ordna sitt rum eller vilken färg handdukar att hänga i badrummet.

Självkänsla handlar om att känna som att du är en viktig medlem av samhället. För barn är samhället deras familj, skola och kamrater. Som förälder har du möjlighet att ge ditt barn all den självkänsla som krävs för att trivas i hans sällskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.