Hur kan jag få Anonym hiv-testningen?

som provas för humant immunbristvirus (HIV) är viktig för alla som är sexuellt aktiva. Den tidigare hiv är fångad, den tidigare behandlingen kan påbörjas. De flesta människor är dock obekväma med att gå in på en läkarmottagning eller klinik och ge sitt namn, adress och telefonnummer innan de testas. Lyckligtvis finns det ett alternativ som låter vem som helst som ska testas i ett mycket diskret sätt.

Anonym hiv-testning är en av de mest populära testmetoder eftersom det garanterar fullständig anonymitet för patienten. Många kliniker erbjuder denna tjänst, vanligtvis gratis. Alla som vill ha den anonyma hiv-testning kan vanligtvis ringa för att boka tid eller bara stanna till en klinik. Patienten kommer att tilldelas, eller kan välja, en siffra eller bokstavskombination som kommer att användas som deras identifiering i experimentsyfte.

När patientens prov har tagits, kommer provet vara märkta med bokstav eller siffra koden och sedan skickas till ett laboratorium för resultat. Vissa kliniker erbjuder snabb undersökning, vilket gör att testet ska vara avslutad inom 20 minuter. Även med snabb undersökning, är patientens namn aldrig, förutsatt att hålla resultat mellan provaren, som inte vet patientens namn, och patienten.

Många kliniker som erbjuder anonym hiv-testning erbjuda andra tjänster. Pre-test och efter test rådgivning är en av de vanligaste tjänsterna. En klinik kan också erbjuda gratis bekräftande test, se till att det första resultatet inte var ett falskt positivt eller negativt. Kliniken arbetstagare brukar omtänksam och icke-dömande, och de ser dussintals patienter varje dag i samma situation.

Det finns många sätt att hitta anonym hiv-testning. Den lokala gula sidorna kan lista kliniker som erbjuder denna tjänst. Det finns också många webbplatser som lista anonym testning kliniker. Nationellt stöd Hotline, 1-800-CDC-INFO (232-4636), som är sponsrad av Center for Disease Control, kan hjälpa någon att hitta en klinik i sitt område, samt ge annan information om testning och hiv själv .

Det finns flera skäl till varför någon kanske vill göra anonyma hiv-test. Många stater har ett lag i stället som kräver något positivt hiv-resultat på att skickas i lokala offentliga hälso-tjänstemän. Försäkringsbolagen skulle lära sig att personen har testats när de får en rapport av notan. Genom att inte ge ett namn, kan patienterna garantera att resultaten inte skall delas. Om en patient testas positiv, kommer informationen ändå skickas in senare, efter att patienten börjar behandling för hiv, men det finns lagar för att skydda integriteten för enskilda personer med HIV eller andra sjukdomar, och detta bör inte avskräcka någon från att bli testad eller söker behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.