Hur förbereder jag ett barn till tandläkaren?

Ett barns första besök hos tandläkaren kan vara skrämmande. Det är blanka, skarpa utseende instrument, klart ljus, konstiga stolar och okända människor att kämpa med. Däremot har det första besöket hos tandläkaren inte vara en dålig erfarenhet. Det finns några saker du kan göra för att förbereda ett barn för tandläkaren och gör besöket inte bara tolereras, utan också kul.

För att förbereda ett barn för tandläkaren, är det klokt att välja en pediatrisk kontor. Barn tandläkare tenderar att vara inredda på ett sätt som är vänligare för barn och mer välkomnande. Dessutom kan tandvård stolar vara mindre och mindre skrämmande för små. Det är en bra idé att förbereda ett barn för tandläkaren genom att ha honom besöka tandläkaren kontor och möta tandläkare före sin planerade utnämningen. Tandläkaren kan förklara hur han kommer att kontrollera barnets tänder och rengöra dem, sätta barnets sinne till mods i förväg.

På hemmaplan finns det många saker föräldrar kan göra för att förbereda ett barn för tandläkaren. För det första kan föräldrar se sina egna attityder och val ord när det gäller att tala om tandvård. Till exempel bör en förälder diskutera inte dåliga erfarenheter med tandvård eller uttrycka ångest på att behöva gå till sin tandläkare utnämningen, eftersom detta sannolikt kommer att orsaka barnet en hel del ångest. Alla talar om tandvård bör upbeat och understryka vikten av tandvård för att bibehålla friska tänder.

Det finns många böcker och videos som finns för att förbereda ett barn för tandläkaren. Till exempel finns det böcker med populära seriefigurer som berättar historier om första tand besök. Dessa böcker och filmer kan hjälpa barnet att bli bekant med vad som händer under en tand utnämningen och ser att gå till tandläkaren är en normal händelse som inte behöver vara skrämmande. Några av dessa böcker ge ännu ett steg-för-steg hänsyn till vad tandläkaren gör, att från att räkna tänderna borsta dem att putsa dem och tar röntgenbilder. Dessa vänliga, kid-liknande, kan steg-för-steg-konton gå en lång väg mot att minska ångest, barn är mindre benägna att vara rädda när de vet exakt vad som väntar.

Rollspel kan också bidra till att förbereda ett barn för tandläkaren. En förälder och ett barn kan låtsas att undersöka en docka mun inför en tand besök. I själva verket kan en förälder och barn team modell en tand besök från början till slut, till att börja med hälsning receptionisten vid införandet i tandläkarens och slutar med att säga adjö till tandläkaren. Denna typ av rollspel kan hjälpa barnet att känna förberedda och kunniga om den kommande tandläkare besök, vilket kan leda till mindre ångest.

Näring och resten är också mycket viktiga när de förbereder ett barn för tandläkaren. Det är bäst att se till att barnet får en god natts sömn innan tand-besök och en god frukost eller lunch också. En välnärda, utvilade barn är mindre sannolikt att cranky anländer till tandläkaren kontor. Detta i sig kan spela en viktig roll i att se till att allt går smidigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.