Hur avgör jag min ägglossning dagarna?

Veta när du har ägglossning är det lättare att tid samlag och öka dina chanser att uppnå en graviditet. Det kan också hjälpa dig att undvika en oönskad graviditet. Även ägglossning bara varar en dag, ibland mindre, är en kvinna bördig i några dagar före och efter hennes ägglossning äger rum. Att bestämma din ägglossning dagar, måste du veta hur menstruationscykeln fungerar och känner tecken på ägglossning.

Din ägglossning dagar inträffar 14 dagar före mens, men det kan vara allt från 10 till 20 dagar, om inte mer, efter din förra mens. Detta gör ägglossning dagar som är svåra att lokalisera genom att bara titta vid menstruation. Tanken att ägglossningen äger rum på 14: e dagen i din cykel är inte sant för de flesta.

För att bestämma din ägglossning dagar, måste du börja kartlägga din månatliga cykel. Detta görs med en basal kroppstemperatur termometer och en fertilitet diagram. Varje morgon, innan du stiger ur sängen, ta din temperatur och sedan rita numret på sjökortet. Även om din morgon temperaturen kommer att variera lite varje dag, kommer du att se ett stort hopp dagen efter ägglossningen. Efter en månad eller två, börjar du märker ett mönster, och kunna förutspå din dag ägglossning innan det händer.

Det finns sätt att titta på för ägglossning utan att behöva kartlägga ett par i rad månader. Det första är genom att titta på din hals vätska. Precis innan och under ägglossningen, när du är mest fertil, din hals vätska vara tunn, stretchig, och tydliga och som äggvita.

Ett annat tecken att titta efter är livmoderhalsen ökar mjuk och öppna. För att kontrollera detta, tvätta händerna noga, och sätt sedan in en eller två fingrar i slidan. Högst upp ska du känna ett litet upphöjt område. Under icke-fertil tider kommer det att känna sig fast, som nästippen. Under ägglossningen börjar livmoderhalsen att mjukna och öppna upp, och kommer att känna sig särskilt annorlunda.

Det finns också tester som kan hjälpa dig att fastställa din ägglossning dagar. Ägglossningstester bestämma mängden av luteiniserande hormon (LH) i urinen ström. En LH är ett tecken på ägglossning. Östrogen överspänningar också rätt före och under ägglossningen. Särskilda liten mikroskop, som förstora kristaller i torkad saliv, kan hjälpa dig att använda denna metod för att din fertilitet dagar.

Att bli gravid, tid samlag under din ägglossning dagar. Det är när spermierna har störst chans att befrukta ägget. För att undvika en graviditet, undvika oskyddat samlag under de sex dagar före och fyra dagar efter det att du har ägglossning. Även om detta inte är en helsäker metod utan att veta mer om hur fertiliteten kartlägga fungerar, och det kommer inte att skydda dig mot sexuellt överförbara infektioner, övervakning din fertilitet att lära din ägglossning dagar är den mest rekommenderade sättet att uppnå en graviditet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.