Hur är alkohol och depression besläktade?

Det finns faktiskt ett samband mellan alkohol och depression, men det har visat sig vara svårt att säga om missbruket av alkohol bidrar till depression eller om depression utlöser problem med alkohol. Båda tankegångar har någon grund i verkligheten, och studier om sambandet mellan alkohol och depression har gett avgjort olika resultat. De flesta experter är överens om att alkohol är en depressiv, och de som lider av klinisk depression bör inte förbruka det under behandlingen.

Kemiskt sett är etanol betraktas som en depressiv, vilket betyder att det dämpar eller fördröjer naturliga funktion oavsett system eller organ som påträffas i kroppen. När alkohol passerar blod-hjärnbarriären, bedövar det i huvudsak områden av hjärnan som ansvarar för rationellt tänkande och humör kontroll. Även den kortsiktiga effekten av alkohol kan vara känslor av eufori eller en sänkning av de sociala hämningar, i det långa loppet alkohol ofta utlöser känslor av förvirring, sorg och hopplöshet. Dessa symptom också förekomma hos personer som diagnostiserats med klinisk depression.

Ett missbruk av alkohol är inte nödvändigt för att få känslan av hopplöshet, ensamhet och sorg i samband med depression. Men ett antal personer som lider av depression kommer att söka dämpande som alkohol eller Valium ® som en form av självmedicinering. Det ögonblickliga känsla av eufori och psykisk avslappning erfarna medan berusad är tänkt att kompensera för de smärtsamma känslor som orsakas av depressiva tankar. I denna mening, utlöser depression ett intresse av en rättslig dämpande tillgänglig utan ett recept eller läkare prov.

Några studier tyder kopplingen mellan alkohol och depression börjar med alkohol. Människor som inte uppvisar några symtom på klinisk depression kan besluta att dricka för mycket alkohol, speciellt under sena tonåren och tidig vuxen ålder. Denna fritids-eller sociala drickande vana kan utlösa ett genetiskt anlag för depression eller andra psykiska sjukdomar. En måttlig till tung drinkare kan hamna i ett tillstånd av depression efter att ha lidit den fysiska, psykiska och sociala problem i samband med alkoholism. Det kan hävdas att missbruk av alkohol leder till depression, eftersom många alkoholister förlorar sina nätverk och har svårt att leva på egen hand.

En studie om sambandet mellan alkohol och depression fokuserat på skillnaderna mellan män och kvinnor när det gäller att klara av klinisk depression. Studien fann att i allmänhet tenderade män att bli deprimerad efter att ha fått problem med alkohol, medan kvinnor ofta vände sig till alkohol efter att ha blivit kliniskt deprimerad. I båda fallen många psykiatriker varna för att använda alkohol i kombination med receptbelagda anti-depressiva eftersom interaktion kan leda till döden. Depression är i första hand orsakas av en obalans i humör-stabiliserande kemikalier, och fortsatt användning av alkohol kan omintetgöra effektiviteten av stämningen dopning föreskrivs för depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.