Har Katarakt förorsaka blindhet?

En Grå starr är en opacitet som bildas på linsen i ögat, som gjort vision suddiga eller dystra. Om de lämnas obehandlade, kommer katarakt orsaka blindhet, i själva verket är den ledande orsaken till blindhet i världen grå starr. Cataract blindhet kan ställa in långsamt, varför det är viktigt att få regelbundna synundersökningar för att säkerställa att dina ögon är friska. Lyckligtvis kan katarakt blindhet behandlas, särskilt om det upptäcks tidigt, och opererats för grå starr blindhet har en god framgång.

Orsaken till grå starr blindhet är inte känd. Många äldre lider av grå starr, vilket tyder på att de kan vara en del av åldrandet. Cataract blindhet har också samband med sjukdomar som diabetes, exponering för strålning, trauma till ett öga, eller optisk kirurgi för att korrigera andra villkor. Mekanismen genom vilken katarakt blindhet former är dock förstås helt, vilket leder till en förmåga att behandla det.

En del människor tror att en grå starr som en tillväxt på ögat bildar det faktiskt inne i ögat. Katarakt hända när proteiner i ögats lins börjar koagulera och bilda en tät vit lager av ogenomskinlig material. Inledningsvis kan en patient inte är medveten om att han eller hon har grå starr, och får ge nedgången i synlighet till ett behov av nya glasögon. Det enda sättet att korrigera katarakt blindhet är att kirurgiskt avlägsna grå starr.

Det finns tre huvudtyper av katarakt blindhet. Den vanligaste typen av katarakt blindhet börjar med en nukleär katarakt, som bildas i kärnan i ögat. Patienterna märker ofta den här typen av katarakt tidigt, eftersom kärnan är i mitten av ögat. Kortikal katarakt form längs kanterna av ögat, och flytta in mot centrum. En förlust av det perifera seendet är ett symptom på denna typ av katarakt blindhet. Slutligen en subkapsulär grå starr former i baksidan av objektivet.

Kirurgi i ögonen kan vara en hotfull och skrämmande utsikter, men starr blindhet är också skrämmande. Om du är diagnosen grå starr, kan operation inte rekommenderas omedelbart. Många optiska läkare använder korrigerande linser för att förbättra din vision först, även om de kan slutligen rekommendera operation. Tala med din läkare om dina alternativ och överväga dem noga.

Det finns vissa åtgärder som kan minska risken för grå starr blindhet. Vissa läkare tror att ultraviolett strålning är skadligt för ögat, så skydda dina ögon med solglasögon och visir. Att äta en kost rik på hälsosamma vitaminer och mineraler kan också hjälpa. Men i sista hand kan grå starr form trots dina ansträngningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.