Förutom öl, Vad är Humle för?

Även om de flesta människor förknippar humle med öl har den slingrande vinrankor faktiskt en lång historia av användning i örtmedicin, och anläggningen har ett par överraskande tillämpningar. Det kanske förvånar dig att lära dig att användningen av humle i öl faktiskt undvikit stora delar av Europa fram till medeltiden, även om Romarna använde humle i öl århundraden tidigare. Förutom att användas inom medicin, humle också ge ett potentiellt användbara fiber, och de kan användas som en näringskälla.

Humle vinstockar är ganska utmärkande. De tenderar att vrida och böja runt saker, gripande dem fast med små, styva hår. Det vetenskapliga namnet för anläggningen Humulus lupulus . Den "lupulus" i namnet är en referens till varg-liknande karaktär anläggningen, som grepp och inte släppa taget. De växter som producerar stora flikiga blad och gula konformade blommor. Blommorna är den mest användbara delen av anläggningen, skördas för användning i växtbaserade läkemedel och öl, på grund av deras distinkt beska och aromatiska naturliga oljor.

I örtmedicin, humle har en lång historia av användning som en relaxerande och sova stöd. I många kulturer, stoppade kuddar med humle ges till personer som har svårt att sova, och humle kan läggas till rättsmedel och örtteer som syftar till att främja en sund sömn. Dessutom humle verkar ha en gynnsam effekt på matsmältningen, och många människor som kroniska magbesvär införliva humle i kosten som följd.

Blommorna har också ett naturligt antibakteriella kvalitet, som är en av anledningarna till varför de läggs till öl. Den här egenskapen kan hjälpa till med vissa bakteriella infektioner, och forskning har föreslagit att anläggningen också kan vara effektivt mot vissa virus. I traditionell kinesisk medicin, humle kan användas som ett antibiotikum, och vissa studier tyder på att humle kan hjälpa till att bekämpa cancer. Vissa kulturer har historiskt använt humle för att behandla tuberkulos, även om denna behandling inte kan vara mycket effektiva.

vedartade stjälkar av humle kan vara blöta och misshandlades ge fibrer som kan användas i textilvaror tillverkning. Dessutom kan dessa fibrer mosade för papperstillverkning. De unga skotten av humle har använts historiskt som källa till mat, särskilt av utarmade individer. Eftersom anläggningen är naturligtvis högt i fiber, skotten är faktiskt en ganska sund kosthållning valet när begränsade alternativ som finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.