Vilka är symtomen på strupcancer?

strupcancer, som uppstår när celler i halsen att börja dela på en utom kontroll skattesats, åtföljs med ett antal symtom. Många av symtomen vid strupcancer finns även ett samband med mindre allvarliga tillstånd eller andra medicinska problem. Patienter som identifiera symtom på strupcancer boka tid för att se en läkare i tid, och de bör inte oroa sig för att ha fel, en läkare skulle mycket hellre ge en patient en sanering av eller vissa antibiotika för en mild öm hals än ser en patient med hals cancer efter det är för sent.

Många av de symtom på strupcancer innebär andas, svälja och äta. Patienten kan ha svårt att andas, utveckla gällt andningsljud, har svårigheter att svälja, eller känner han eller hon har en klump i halsen som hämmar äta och dricka. Voice förändringar såsom heshet eller förändringar i tonhöjd kan också följa med strupcancer och svalg kan känna smärta, ont eller anbud. Ett annat symptom på hals cancer är utvidgningen av lymfkörtlar i halsen.

Andra symptom på hals cancer kan vara frekvent huvudvärk, återkommande bihåleinflammation, en ihållande ont i halsen eller hosta, smärta eller förlamning i ansiktsmusklerna , öronvärk och oförklarlig viktminskning. Symtomen kan vara subtila till en början, och som tillskrivits en mer allmän sjukdomskänsla eller en fjädrande halsont. Mer allvarliga symtom kan inkludera näsblod eller hostar blod och tillkomsten av klumpar i andra delar av kroppen, vilket tyder på att strupcancer har börjat att metastasera.

En patient som misstänker att han eller hon har strupcancer kommer att undersökas av en läkare som kommer att fysiskt undersöka halsen, intervju patienten, och att sådana medicinska analyser som biopsier av svalget och studier bildbehandling för att leta efter tecken på onormal tillväxt. Om en cancersvulst upptäcks, kommer en patolog bestämma vilken typ av cancer och stadium av cancer, och patienten kommer att se en onkolog för att diskutera behandlingsalternativ.

Cancer i svalget kan behandlas med kemoterapi och strålning, och prognosen varierar beroende på cancer, patienten, och när cancern fångas. Den tidigare symptom på hals cancer upptäcks, desto bättre prognos, eftersom patienten kommer att kunna dra nytta av tidig intervention. När vi diskuterar strupcancer behandling med en läkare, kan patienterna vill fråga om alla alternativ, prognos med varje alternativ, de biverkningar som förknippas med olika behandlingar och den tid som kommer att krävas för behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.