Vilka är symtomen på njursten?

Njursten är små bitar av mineraler, som kalcium, som samlar i njurarna och är för stora för att passera lätt längs urinledaren till urinblåsan och ut genom urinröret. Symtom på njursten, som kallas njursten, inkludera svår lokal smärta, svett, och ofta ett tillhörande infektion.

Det vanligaste symptomet på njursten är en funktionsnedsättande, skytte, intensiv smärta någonstans i buken. En njursten fortfarande in i njuren skulle orsaka smärta på ena sidan, i närheten av din nedre ryggen. Om den har flyttats delvis ner urinledaren, passagen som förbinder njurarna till urinblåsan, kan smärtan har sitt ursprung i nedre delen av buken, sida eller ljumske. En stark, kan kontinuerlig smärta visar att njursten har fastnat permanent och kommer inte att vidarebefordras utan en läkares inblandning.

Andra symptom på njursten inkluderar klibbig, kall, varm eller svettig hud medföljer en feber eller frossa. Feber innebär oftast att stenen har orsakat en blockering, och njurarna och urinering kan inte fungera normalt. Denna typ av infektion måste behandlas med antibiotika, samt genom att ta bort njursten. Du kan också vara trött, illamående, inte hungrig, eller får diarré eller förstoppning.

Några symptom på njursten är mycket lika symptomen på en urinvägsinfektion eller blåskatarr, särskilt hos kvinnor. Dessa har att göra med urinering. Du kan märka missfärgad eller grumlig urin och smärta, sveda eller brännande vid urinering. Ett vanligt eller brådskande behov av att kissa är oftast ett falskt alarm, eftersom det kan vara svårt att verkligen urinera mer än en liten mängd.

Med tanke på dessa varningssignalerna kan en läkare diagnostisera njursten genom att göra en blod-eller urinprov, genomför ett ultraljud, eller ta en röntgen med eller utan färg. Då en läkare eller sjuksköterska kan eliminera njursten genom en rad olika metoder, allt från icke-invasiva spolning med massor av flytande, mindre kirurgiska ingrepp under narkos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.