Vilka är symtomen på cerebral pares?

Cerebral pares är ett tillstånd som påverkar nervsystemet, muskel-och skelett system för spädbarn och småbarn. Personer med sjukdomen ofta inte kan kontrollera sina muskelrörelser eller reflexer. Symtomen vid cerebral pares är oftast lätt att identifiera, såsom motoriska brister, mycket låg muskelmassa, fysisk vanställdhet, och problem tal. Symtom på lindrig cerebral pares kan vara mindre märkbar, även tremor, tillfällig muskelspasmer, och svårigheter med att skriva och rita. Ett barn uppvisar några symtom bör vidtas för att en specialist omedelbart för att bekräfta en diagnos och design en lämplig behandlingsplan.

De flesta fall av cerebral pares utvecklas på fostret och barn yngre än fyra år som Resultatet av en genetisk störning, hjärnskada eller kronisk sjukdom. Spädbarn med cerebral pares är oftast antingen väldigt stel eller mycket slapp, oförmögen att kontrollera sina rörelser och kroppshållning. Små barn vanligtvis inte kan utveckla normala motorik, och många har svårt att äta och tala. Andra vanliga symtom på cerebral pares hos barn innehålla alltför dreglande och spastiska reflexer. Många barn lider av kramper och mental retardation.

Personer med cerebral pares har ofta förstört på grund av oregelbundna ben och muskler tillväxt. De kan ha svårt krökta ryggar, ovanligt små dödskallar eller armar missbildade och ben. Individer är ofta rullstolsburna eller sängliggande på grund av deras fysiska tillstånd hindrar dem från stående upprätt och samordna de rörelser som krävs för att gå.

Personer med mild cerebral pares brukar kunna leva självständigt, men de kan ställas inför vissa betydande kamper. Vissa individer har tillräckligt med muskler och benmassa att gå runt, men de kan ha att hantera oförutsägbara spasmer. De kan uppleva darrningar i fingrar, armar och ben. Många personer med lindriga symtom på cerebral pares kan inte behärska grundläggande färdigheter som kräver fingerfärdighet, som att skriva, ringa en telefon, och knyta skor.

Tidigt erkännande av symtom på cerebral pares är viktigt så att en läkare kan skapa en effektiv, personlig behandlingsplan för den enskilde. Efter att en diagnos kan läkaren förskriva läkemedel för att kontrollera muskelspasmer, registrera individen i ett sjukgymnastik program, eller i fall av allvarlig deformitet, remittera patienten till en ortoped. Även om villkoret inte kan botas, inte symptomen av cerebral pares normalt inte bli värre med tiden. Med konsekvent läkarkontroller och hjälp av vänner, familj och vårdgivare, en person med cerebral pares kan ofta leda ett väldigt roligt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.