Vilka är riskerna för lågt blodtryck?

För det mesta, lågt blodtryck, eller hypotension , anses vara ett tecken på god hälsa. Detta beror på högre blodtryck lägger större tryck på hjärtat och cirkulationssystemet. Av detta skäl, personer med lågt blodtryck är vanligtvis på en lägre risk för njursjukdom, stroke och hjärtsjukdomar. I vissa fall kan dock lågt blodtryck inte vara frisk, och precis som högt blodtryck, medför vissa risker.

Med mycket lågt blodtryck, kan hjärnan, hjärtat och andra livsviktiga organ inte får tillräckligt med blod. I slutändan kan detta leda till dessa organ att fungera på rätt sätt och även att bli permanent skadade. Bristen på syre kan också orsaka en person med lågt blodtryck att uppleva strömavbrott, i synnerhet när de står upp eller sitter upp alltför snabbt efter liggande. Denna typ av lågt blodtryck är allmänt som ortostatisk hypotension .

Lågt blodtryck kan också vara ett symtom på en rad olika villkor, varav några livshotande. Dessa villkor omfattar uttorkning, chock, avancerad diabetes, hjärtsvikt, hjärtinfarkt, och anafylaxi, en livshotande allergisk reaktion. Även lågt blodtryck inte orsakar dessa förutsättningar kan det ibland vara det första tecknet av dem.

För en person som skall diagnosen lågt blodtryck, måste hans eller hennes blodtryck vara under 90/60 . Normalt blodtryck anses vara allt från 90/60 till 120/80. Det är möjligt för bara ett av dessa tal vara mindre än normalt. I detta fall kan personen fortfarande anses ha lågt blodtryck.

Oavsett blodtryck behandlingen, inte läkare vanligtvis inte diagnostisera en person med lågt blodtryck om inte han eller hon visar andra tecken eller problem i samband med lågt blodtryck. Några av dessa symtom yrsel, omtöckning, och svimning utan anledning. Eftersom blodtryck som är tillräckligt låg för att orsaka hälsoproblem vanligen orsakade av andra hälsoproblem, är det första behandlingsplan för att behandla den underliggande orsaken till det låga blodtrycket. Om det inte finns någon bakomliggande orsak kan vissa läkemedel förskrivas för att reglera blodtrycket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.