Vilka är fördelarna med nässpray använda?

Fördelarna med nässpray används kan variera från patient till patient, men den främsta anledningen till att de flesta sorter är att lindra symtom relaterade till en vanlig förkylning, influensa eller allergier. Det finns flera typer av nässpray, varav många säljs över disk. Andra är tillgängliga genom recept bara för att de innehåller starkare mediciner som kan interagera med andra läkemedel eller bli beroendeframkallande.

koksaltlösning är en vanlig typ av nässpray som används för att hydrat näsgångarna. Detta bidrar till att lugna inflammerad membran och lindra en täppt näsa i kalla och allergiker. Även Saltlösningar kan köpas i de flesta apotek, kan det också göras hemma med hjälp av varmt vatten och en liten mängd salt. Denna typ av nässpray är i allmänhet den säkraste och kan ofta användas med små barn.

Även effektivt för en mild täppt näsa, saltlösning har sällan någon större inverkan på slemhinnorna som redan är mycket inflammerad och irriterad. Medicinska nässpray används i denna situation är i allmänhet motiverat och kan bestå i att utnyttja en starkare över disk sorten. Det finns många namn märke produkter som innehåller olika droger som gjorts för att rensa näsan nästan omedelbart. De är i allmänhet rekommenderas endast till patienter som i extrema obehag, och de är inte föreslås alls för gravida kvinnor.

Nässpray användning kan även omfatta receptbelagda läkemedel som administreras genom näsan för att lindra symtomen i samband med allergier, influensa och andra sjukdomar. Användning av dessa läkemedel bör noga övervakas av en läkare, och de är ofta rekommenderas inte för långtidsbehandling. De kan användas i kombination med andra läkemedel tillfälligt för att ytterligare förbättra resultaten. De flesta receptfria nässprayer bidra till att lindra eller förhindra att flera symtom, inte bara de som förekommer i näsan.

Långvarig nässpray användningen har varit kända för att orsaka ett beroende till de mediciner som används i många OTC-sprejer. Detta kan leda till skador på de känsliga slemhinnorna i näsan, och så småningom leder till brott och ofta näsblod. Dessutom kan frekvent nässpray använda få motsatt effekt till vad läkemedel är tänkt att göra. Membranen kan bli så irriterad och inflammerad och näsgångarna är inte klart om inte nässpray ges.

Av dessa skäl bör nässpray endast användas som föreskrivet och endast när det är absolut nödvändigt. De flesta tillverkare bara rekommenderar att du använder deras produkt två gånger inom en 24 timmarsperiod, mindre om det är befogat. De som är beroende av nässpray bör kontakta en läkare för att få behandling och råd om avvänjning utanför läkemedel på ett säkert sätt. Rätt använd fördelarna med nässprayen används oftast överväger riskerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.