Vilka är de vanligaste Eye Defekter?

Eye fel ett fenomen som många människor hantera dagligen. I vissa fall bristerna i ögat är närvarande från födseln. Andra typer av ögat defekter utvecklas senare i livet. Det finns flera öga villkor som är betydligt vanligare än andra. Lyckligtvis kan många av dessa gemensamma öga brister behandlas effektivt.

Myopi är lätt en av de vanligaste av alla ögon fel. Känd för många som närsynthet, kan detta villkor den enskilde att njuta tydlig vision på nära håll, medan föremål blir allt svårare för enskilda personer rör sig längre bort från dem. Myopi är oftast ett exempel på fel öga födelse, eftersom villkoret innebär antingen en lins som är tjockare än normalt eller en ögongloben som är mindre än den borde vara. Korrigerande linser och vissa kirurgiska tekniker kan kompensera för sjukdomstillståndet och låta den enskilde att njuta av en mer normal mängd syn.

Hyperopi eller långsynthet är motsatsen till närsynthet. Människor som lider med det öga defekt brukar ha normalt avstånd vision, men kan inte tydligt inriktas på objekt som ligger i närheten. Eye fel av denna typ är vanligare senare i livet, och vanligen tillskrivs en lins som har blivit för tunt, eller något villkor som orsakat ögongloben att öka i storlek. Som med närsynthet, kan användningen av korrigerande linser delvis kompensera de tillstånd och göra det lättare för den enskilde att njuta av behandlingen eller andra aktiviteter som kräver en tydlig bild av föremål i närheten.

Astigmatism är ett av ögat defekter som utvecklas på grund av förändringar i krökningar längs ögats yta. En person arbetar med detta villkor inte kommer att ha tydlig vision i en mängd olika riktningar. Ett särskilt synfält blir märkbart klarare än alla andra. Bära korrigerande linser som har olika kurvaturer på ett annat plan kan bidra till att kompensera för astigmatism.

Glaukom är en situation där en blind fläck utvecklas och sakta börjar öka, effektivt döljer vision. Eye fel av denna typ är ofta på grund av trycket i ögat. Eftersom tillståndet utvecklas över tiden, patienterna ofta inte märker en skillnad i syn tills glaukom diagnosticeras under en synundersökning.

Blindhet är en i ögat brister att de flesta människor fruktar mest. I vissa fall är blindhet på grund av någon plötslig trauma för ögat, såsom i en olycka där en skada i huvudet är ihållande. Vid andra tillfällen, utvecklar blindhet över tiden som en viss fysisk kondition eskalerar. Människor som lider med diabetes är mer mottagliga för en synförlust än andra och måste vidta särskilda åtgärder för att begränsa effekterna av sjukdomen på ögon funktion.

Ofta kan ögat defekter behandlas eller hanteras på något sätt. Tillsammans med kost och korrigerande glasögon, det finns även kirurgiska alternativ som kan bidra till att helt eller delvis återställa full syn. Men inte alla lider med öga defekter kommer att uppleva samma svar på en viss behandling, eller till och med vara berättigade till alla tillgängliga behandlingar. Samråd med en kvalificerad vision vård specialist är nödvändig för att identifiera och genomföra de mest praktiska behandlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.