Vilka är de tecken på äldre Depression?

Det finns några i sig svåra sakerna med att vara äldre. Vänner och makarna kan dö, ändrade finansiella förhållanden kan vara svårt att bära, och människor kan drabbas av en ökning av den fysiska förändringar eller förutsättningar. Fortfarande, många människor njuta av skymningen år och livslusten minskar inte. En sak som kan skumma glädje senare i livet är äldre depression, vilket ofta inte behandlas eller underdiagnostiserad och kan lämna människor som lider intensivt.

Det finns många symptom på äldre depression och dessa kan varieras. Vissa personer blir mer lynnig, känslomässiga eller tårögd. De kan känna ökad trötthet eller brist på intresse för tidigare haft verksamhet. Social isolering är en vanlig följd av äldre depression. Andra symptom inkluderar förändringar i vikt

sömnsvårigheter, missbruk av alkohol, känsla av att självuppskattning är dålig, och självmordsbenägenhet.

Det är viktigt att förstå att denna form av depression inte alltid uppenbart som sorg. Ibland kommer att bli mer retlig och de kommer att få en ökning av den fysiska symptom, som en plötslig skjuts i smärta kände av artrit, eller konstant huvudvärk. Brist på intresse för saker och ting kan drivas av en total känsla av trötthet eller utmattning som inte beror på medicinsk orsak. Såsom nyligen upptäckts, får dålig sömn är ett tecken på att depression kan förekomma eller är närvarande, och det gör ingenting för att hjälpa till att stimulera humör eller för att hålla folk intresserade och engagerade i deras liv. Andra fysiska symptom kan vara minnesförlust eller bristande förmåga att koncentrera sig.

Eftersom det finns många faktorer närvarande vid de flesta människor som blir allt äldre, många är nyfikna på att veta skillnaden mellan verklig medicinsk depression och sorg eller stress . Generellt människor söker flera symptom som tyder äldre depression istället för att bara reagera på att försöka eller svåra omständigheter. Även människor i sorg kan ha möjlighet att fortsätta att engagera sig med liv, särskilt efter en inledande period av sörjande. När de känner ingenting, njuta av ingenting och är ständigt överväldigade av ett tillstånd av sorg eller en ökning av den fysiska förhållanden och när de kan inte svara på kärleksfulla gester av andra, kan det tyda på true depression istället för att bara stress eller sorg.

Det finns många orsaker till äldre depression, inklusive brist på vissa hormoner som sköldkörtelhormon, eller dålig näring som leder till saker som B-vitamin insufficiens. Vissa vanliga läkemedel kan ha depression som biverkning. Personer som misstänks för detta villkor bör uppmuntras att se en läkare för att undersöka möjliga fysiska orsaker eller läkemedel biverkningar.

Ibland är en orsak inte är tydligt angiven med fysisk undersökning och bloodwork och folk kommer att kräva behandling med antidepressiva läkemedel och terapi. Detta kan vara komplicerat eftersom en del människor en inneboende misstro mot att använda "humör" droger existerar, och denna inställning är särskilt vanligt bland äldre, även om detta förändras. Kombinationsbehandling kan också ses med viss misstänksamhet. Som ett alternativ terapi grupper av medlemmar i grupp kan vara mer acceptabelt.

Människor i den deprimerade personens liv kanske kan hjälpa till genom att uppmuntra den personen att få en fysisk undersökning, genom att tillbringa tid med den person, och genom att erbjuda regelbundna utflykter. Resistens mot behandling kan vara ett stort problem för vissa familjer. När behandling accepteras och genomförs för äldre depression, är det oftast mycket effektivt och människor kan få tillbaka sitt livskvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.