Vilka är de olika typerna av Nedsatt test?

med ett hälsoproblem kan vara en skakande upplevelse, särskilt när en person inte vet exakt vad problemet är. Njurarna som filtrerar alla kroppens blod att behandla ut avfall och extra vatten, kan bli föremål för många problem. Den medicinska Ordet förknippas med njurar är "nedsatt", som kommer från det latinska ordet för "njurarna. " Olika njur-tester kan användas för att kontrollera njurarna "funktionen. Nedsatt tester är vanligtvis icke-invasiv förfaranden som en blod-eller urinprov, eller mer avancerad digital bildbehandling test, som en datortomografi.

Den första nedsatt test som brukar ges är antingen en blod-eller urinprov. Blod nedsatt tester mäter mängder av vissa mineraler och organismerna i blodet för att avgöra om njurarna fungerar korrekt. Ett överskjutande kreatinin är en av de första tecknen på njursjukdom. Överskott av kväve, en vanlig ingrediens i urea, är också ett tecken på att njurarna inte kan filtrera bort avfall på rätt sätt. Kalcium, fosfor, kalium och natrium är också rutinmässigt kontrolleras i ett blod nedsatt test.

urinprov kan vara grundläggande och mer avancerade. Till exempel, om ett urinprov samlas, vita blodkroppar och mängden av natrium är vanligtvis mäts och analyseras tillsammans med andra ges njur-tester, och resultaten skall jämföras mot en persons symtom. En 24-timmars urinprov kan beställas i vilken urinen samlas in under en 24-timmarsperiod. Detta kräver en övernattning på ett sjukhus sedan en kateter ska sättas in och alla urin samlas in. Brist på ordentlig urinproduktion kan vara anledning till oro, och en läkare kan sedan beställa en helt annan typ av nedsatt test, som kallas en avbildning test.

Imaging tester kan inkludera en renal ultraljudsundersökning, som använder sig av högfrekventa ljudvågor för att producera ett realtid fotografi av njurarna. En datortomografi (CT) scan kan beställas, eller en enkel röntgenundersökning kan fattas om problemet tros vara en njursten, snarare än njursjukdom eller fel. En magnetisk resonanstomografi (MRT) nedsatt test kan också beställa, men detta är oftast bara i fall där andra undersökningar har inte lett till något verkligt svar om vad som kan orsaka en patients problem.

I händelse av att inledande tester inte räkna ut problemet kan en person som avses en njure specialist, eller nephrologist. En urolog kan också rekommenderas. Människor upplever smärta eller andra symtom bör inte försöka diagnostisera sig själva, utan i stället bör rådfråga en legitimerad läkare eller sjuksköterska att avgöra vad problemet är och om en nedsatt test behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.