Vilka är de olika skelettet funktioner?

skelett serverar ett antal olika funktioner, med många forskare att identifiera sex olika skelett funktioner som är särskilt viktiga. Djur med skelett lita på sina skelett för stöd, skydd, kroppsrörelser, produktion av blodkroppar, mineral förvaring och fästpunkterna för muskler och senor. Som man kan se genom att undersöka skelett av olika djur, kan skelettet ordnas på flera olika sätt att skapa djur av olika former och för att uppfylla särskilda behov. Många djur, till exempel, behöver en svans efter balans och har en rad ledade ben för att stödja strukturen i svansen.

Support är ett av de mest uppenbara skelettet funktioner, att förstå hur stödet fungerar, tänk en person utan ett skelett. Skelettet skapar en stel ram som bestämmer formen på kroppen och hjälper kroppen att hålla sin form. Detta kan ibland vara begränsande, djur kan bara kompakt så mycket som deras skelett tillåter. Skydd är en annan viktig skelettet funktion, med skelettet skydda sårbara hjärnan och lungorna inuti kåporna till ben som isolerar dessa organ stötar.

Kroppslig rörelse är faktiskt en funktion av skelett och muskler tillsammans, som ibland kallas rörelseapparaten. Detta system gör det möjligt för människor att engagera sig i olika rörelser, från att ta stora steg när du kör för att manipulera fingrar i fina rörelser behövs för att spela ett musikinstrument. En annan av de skelett funktioner, produktion av blodkroppar, sker i benmärgen inuti skelettet, där stamceller som kan differentiera till olika typer av blodkroppar som behövs görs.

Skelettet lagrar även mineralämnen för kroppen. Om någon upplevelser berövande, hon eller han kan rita på skelettet för mineraler och energi, upp till en viss punkt. Skelettet fyller på hela tiden sitt utbud av mineraler som människor konsumerar mineraler, se till att den har en buffert av sparade mineraler finns. Slutligen är en annan av skelettet fungerar som en fastgöringspunkt för muskler och senor. Det muskuloskeletala systemet är sammankopplade naturen använder benen för att stödja muskler, och muskler för att kontrollera förflyttning på benen.

Som framgår av detta kort översikt av skelettet funktioner, är skelettet en livlig del av kroppen. Problem som kan hämma skelettet funktion inkluderar medfödda sjukdomstillstånd som stör skelettillväxt, cancer i ben och benmärg, brutna ben, och sjukdomar som stör funktion eller styrkan i muskler och senor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.