Vilka är de bästa tipsen för att borsta tänderna?

Borsta tänderna är en integrerad del av tandhygien, och även om det är den delen de flesta människor är bekanta med, det finns tips som kan göra det ännu mer effektivt. Riktigt borstar tänderna kan förebygga gingivit, karies, och tandköttsproblem, samt minska uppbyggnaden av tandsten. Borsta tänderna är bäst tillsammans med en regim av daglig tandtråd, liksom regelbundna besök till tandläkaren för rengöring och check-ups. Lärande ordentlig borstning teknik kommer att säkerställa optimal gummi och tandhälsa, och hjälpa avvärja förlusten av tänder eller allvarliga medicinska problem.

historia tandborstning går tillbaka tusentals år, med många tribal kulturerna med käppar för att borsta tänderna. Ofta är dessa minnen skulle vara särskilt klippa att hjälpa dem att passa mellan tänderna, samt rena ytorna och de skulle ibland användas med speciella blad för att hjälpa dem rena ännu mer effektivt. I andra fall var fjädrar, ben och även piggsvin fjäderpenna som används som tandborstar. Ursprunget till den moderna tandborsten kan spåras tillbaka till 14: e talet Kina, där Gult hår var fäst vid en pinne för att skapa något som närmar modern borst.

borsten är det som hjälper till att rena dina tänder, så det är viktigt att hitta borst som är rätt för din mun. Du vill borst som är lika fast som känns bekvämt till din mun, så att du inte behöver använda överdrivet våld för att känna som om du rengöra tänderna. Se till att hitta ett grepp som är bekvämt, liksom. Vill du ha en tandborste med ett handtag som du kan hålla lätt utan kramade det hårt, och som främjar borsta ur olika vinklar. Många tandläkare rekommenderar elektriska tandborstar, eftersom de minskar mängden tryck som krävs för att rengöra tänderna effektivt.

Borsta tänderna bör göras två gånger om dagen, och de flesta tycker att det är lättast att borsta på morgonen efter uppvaknandet, och omedelbart före säng på natten. Vid borstning, försök att inte använda för mycket kraft, och se till att borsta i minst ett par minuter att rengöra tänderna noggrant. För plana tuggytor dina tänder, håll penseln så att ryggen bakom borsten är ungefär parallellt med tänderna och borsta med en stadig och tillbakagående rörelse. För området direkt bakom framtänderna, håll penseln vertikalt, och arbeta upp och ner sakta och stadigt. För fronter och ryggar resten av dina tänder, håll penseln i ungefär en fyrtiofem graders vinkel och flytta borsten i korta drag hela vägen ner tänderna till där de möter tandköttet.

Hitta en lämplig tandkräm är också en viktig del av tandborstning. De flesta människor tror du ska hitta en tandkräm med fluor i det, eftersom denna ingrediens hjälper dig att bekämpa hålrum. Andra ser sig om tandkrämer som innehåller naturliga slipmedel som bakpulver. Om du har problem med missfärgningar, kan det vara värt att överväga en tandkräm med ett blekningsmedel, läggas till, och om du har benägenhet för allvarliga tandsten vill du kanske hitta en tandkräm med starkare anti-tandsten ingredienser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.