Vilka är de bästa Cancer Fighting Foods?

Cancer är en fånga allt används för att beskriva någon elakartad svulst som orsakas av okontrollerad och onormal celldelning. Det kan påverka många olika delar av kroppen och kan orsaka svår smärta, problem med kroppen, eller i sista hand död. Cancer drabbar hundratals miljoner människor världen över, och kampen att slåss olika former av cancer är en av de viktigaste strider den moderna medicinen. Även om framsteg har gjorts på ett antal fronter, cancer priser fortsätter att vara mycket hög, särskilt i de industrialiserade länderna, och så många människor söker åtgärder de kan vidta i sitt dagliga liv för att minimera deras risk att utveckla cancer.

Ett bra sätt att skydda mot cancer är att äta rikligt med cancer kämpar livsmedel. Dessa är livsmedel som innehåller olika ämnen som är kända för att förhindra utveckling eller spridning av cancer. I vissa fall om den exakta mekanismen som förekommer i dessa cancer kämpar livsmedel kanske inte är helt klarlagda, men en viss nivå av data tycks visa en statistiskt signifikant koppling mellan att äta dessa livsmedel och kampen mot cancer. I andra fall är kopplingen kanske inte är väldokumenterade, men populär visdom kan fortsätta att hålla de livsmedel som goda i kampen mot cancer.

Det finns två huvudsakliga aktörer som förekommer i cancer kämpar livsmedel som hjälper dem att göra sitt jobb: fytokemikalier och antioxidanter. Fytokemikalier förekommer i växter, och hänvisar till ett antal näringsämnen som inte är oundgängliga för människors hälsa, men det verkar för att främja en sundare system. Vissa av dessa fytokemikalier är så kraftfulla att de har förvandlats till narkotika. Till exempel är det cancer-fighting drog Taxol ® kommer från en fytokemiska finns i Stilla havet idegran. Antioxidanter långsam oxidering av andra molekyler, och vissa reaktioner oxidation kan skada celler och leder till en ökad risk för cancer.

En av de mest kända och starkaste av cancer kämpar livsmedel blåbär. Blåbär innehåller en kraftfull uppsättning av antioxidanter som kallas anthocyanosides , som tros vara till hjälp för att förhindra alla typer av cancer. I själva verket anthocyanosides är för närvarande de starkaste naturligt förekommande kända antioxidanter. En annan kraftfull antioxidant som finns i bär är ellagsyra, som finns i hallon och jordgubbar. Ellagsyra inte bara fördröjer oxidation process, men också bromsar reproduktion av cancerceller, och är särskilt användbart mot bröst-, lung-blås-och hudcancer.

Linfrö är en annan av cancer kämpar livsmedel som ofta betraktas främjas som ett hälso-tillägg. Linfrö innehåller fytoöstrogener, som tros bidra till att förhindra lung-, bröst-och hudcancer. Vitlök strider också cancer, genom att minska eller helt upphöra tillväxten av tumörer genom närvaron av en förening, diallyl disulfide, vilket är särskilt potent mot lung-, kolon och hudcancer. Vin är också tänkt att förhindra cancer, liksom druvor själva, på grund av förekomsten av resveratrol, som faktiskt stoppar cell skadan, minska risken för cancer.

Tomater är en mat såg på som mycket positiv i kampen mot prostatacancer, på grund av förekomsten av lykopen. Soy, rikt på isoflavoner, är tänkt att hjälpa avvärja lung-, livmoderhals, mage och urinblåsecancer. Och hela klassen av korsblommiga grönsaker, inklusive grönkål, blomkål, vitkål och broccoli, innehåller en lång rad av anti-cancer föreningar, tänkte att hjälpa särskilt mot kolorektal-, prostata-blås-, lung-och magcancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.