Vilka är användning av svarta kummin?

svart kummin frön har använts i århundraden i Mellanöstern, Medelhavet och Indien för att behandla olika former av krämpor, och har antagits för homeopatisk användning i Europa och andra länder också. Både frön och potenta extrakt finns till försäljning i naturliga livsmedel butiker, samt läkare som kompletterande alternativ medicin kan ordinera sedan för en mängd olika villkor. Den unika näringsmässiga sammansättning svart kummin frön, som innehåller många essentiella fettsyror verkar för att stödja immunsystemet, förbättra huden, hjälp med andningssvårigheter, och adress mag villkor.

Nigella sativa är det vetenskapliga namnet för den anläggningen där svart kummin frön växa, och det är en medlem av smörblomma familjen. De är inte knutna till den gemensamma matlagningen ört, spiskummin, från Cuminum cyminum , även om de två liknar. Svart kummin frön är mycket mörk, smal och halvmåneformade när helhet. De är tillgängliga för matlagning användning i många mellanöstern och indiskt butiker utbud, men frön avsedda för matlagning kanske inte är lika potent eller ren som frö avsett för medicinskt bruk. I vissa regionala köken, de är också användas i matlagning, eftersom de lägger till en unik nötaktig smak till mat och verkar ha positiva hälsoeffekter.

När sväljas, kan svart kummin frön och utdrag används för ett antal villkor. De har använts i århundraden för att behandla matsmältningsproblem, inklusive magsmärtor och flatulens. Svart kummin frön har också en lång historia i den naturliga behandling av astma och andra luftvägsbesvär. Föreningar från frön verkar ha antimikrobiella egenskaper, och ibland används för att behandla urinvägsinfektioner. Olja från svart kummin frön kan användas lokalt för att behandla torr hud, eksem, och andra frågor huden. Dessutom är svart kummin frön används ibland i skönhet regimer att stärka hår och naglar, samt att göra dem mer glänsande.

År 1996 godkände USA Food and Drug Administration användning av ett läkemedel som innehåller ett extrakt av svart kummin frön för immunförsvaret stöd. Flera studier har visat att detta extrakt kunde hjälpa personer med autoimmuna sjukdomar, och kan möjligen bidra till att bekämpa cancer också. Naturopaths rekommendera ibland regelbundna doser av svart kummin frön till patienter med försvagat immunsystem, som hela frön har visat sig stärka immunförsvaret. Farmakologiska studier av föreningar från frön visa att de ökar produktionen av benmärg, naturliga interferon och immunceller, hjälpa till att besegra sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.