Vad ska jag förvänta mig av en Knee Exam?

En knä-examen är en serie tester en läkare utför för att fastställa källan till knä obehag eller stelhet. Om du får ett knä examen, kommer din läkare vanligtvis kontrollera båda dina knän, även om bara en är till skada, för att utvärdera skillnaderna mellan de två. Knä prov kan utföras för allt från lätt smärta till svårigheter att förflytta sig, för att avgöra lämplig behandling.

När läkare börjar knä tentamen, han eller hon vanligtvis ser på utseende av knäet för att se om det finns några uppenbara tecken på skador, såsom svullnader, rodnad eller någon annan avvikelse. Din läkare kan också känna dina knän att ta reda på om de har någon skillnad i temperatur. Om ett eller båda knäna är varmare eller kallare än normalt kan det betyda att de är inflammerade eller inte få fram blodflödet.

Din läkare kan också utföra tester för att upptäcka om din knäleder upplever svårigheter att röra . Du kanske måste lägga ner och böj knäna eller flytta dem i olika rörelser samtidigt som din läkare känner till någon stelhet. Medan du fortsätter att flytta dina knän, kommer läkaren att lyssna på läten som kan tyda på lederna är slipning mot varandra.

En av de vanligaste källorna till knäsmärta har slitits sönder ligament, som är slitstarka band ligger mellan benen för att fästa dem tillsammans. Knä ligament hålla din övre och nedre benen, så ditt knä inte får röra sig korrekt om ledbanden är skadade. Under ett knä examen, kommer din läkare att känna vanligtvis knät när du rör benet åt sidan, böj benet mot dig, eller flytta dina ben i en upp och ner rörelse. Om du känner smärta under någon av de olika rörelser, kan din läkare diagnostisera som ligament är skadade.

En annan möjlig orsak till knäsmärta är en skadad menisk brosk, de hårda elastiska som fungerar som stöd mellan lederna. Om du har en skadad menisk, kanske du har ont när du gå eller springa på grund av att brosket inte dämpa din ben när fötterna slår i marken. Din läkare kan du böja knät, sedan han eller hon kommer i viss rotera benet och se om du känner någon smärta.

Under ett knä examen, kan läkaren också bedöma dina knän för vätska, särskilt om de verkar svullna eller missfärgad. Han eller hon kan sätta en spruta i knät område och ta ut överflödig vätska och sedan undersöka ett prov i mikroskop. Om vätskan har några bakterier eller blod, kan det vara ett tecken på infektion eller blödning på grund av trauma.

När din läkare har fått reda på orsaken till ditt knä smärta, han eller hon kommer att rekommendera ett behandlingsalternativ. För ett skadat ledband eller menisk, kan operation krävas för att rätta till det. I allvarliga fall kan en kirurg måste ersätta delar av knäet med en protes. Om inflammation eller bakterier är orsaken till din knäsmärta kommer din läkare att förskriva vanligtvis medicin för att avhjälpa problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.