Vad orsakar blödning under graviditeten?

Blödning under graviditeten kan vara skrämmande, eftersom många människor förknippar blödning med missfall. I själva verket finns det ett antal skäl för en gravid kvinna att uppleva blödningar och blödningar är inte nödvändigtvis onormal. Blödning eller stänkblödning ska rapporteras till en läkare eller barnmorska, och män bör också bära rondeller eller trosskydd så att de kan hålla koll på hur mycket de blöder, eftersom dessa uppgifter kan vara viktiga när en medicinsk vårdgivare utvärderar situationen.

I början av graviditeten, några vanliga orsaker till blödning innefattar en infektion, implantation blödning, och cervikala förändringar. Under graviditeten till livmoderhalsen förändringar förbereda sig för förlossningen, och det är inte ovanligt att kvinnor drabbas av blödningar efter ett bäcken tentamen eller efter sex. Blödning under graviditeten kan också bero på att en kvinna upplever ett missfall, ett utomkvedshavandeskap, eller en molar graviditet. Alla dessa situationer kräver läkarvård och utvärdering.

Som ett graviditeten framskrider, blödningar under graviditeten är mer sannolikt att förknippas med problem med moderkakan som placenta previa och placenta abruption. Det kan också vara ett tecken på prematura värkar. Blödning under graviditeten har också samband med cancer i fortplantningsorganen, mest klassiskt livmoderhalscancer.

Bleeding sig är inte nödvändigtvis ett dåligt tecken, även om det fortfarande bör vara rapporteras till en barnmorska eller läkare. Om blödningen åtföljs med andra symptom såsom kramper, feber, illamående, kräkningar, och så vidare, kan dessa symptom tyder på att ett allvarligt problem förekommer med graviditeten. När en kvinna ringer sin vårdgivare att rapportera blödning under graviditet bör hon rapportera eventuella ytterligare symtom hon upplever, eftersom dessa kommer att hjälpa läkare avgöra om kvinnan behöver komma i att se.

Kvinnor som haft en historia av missfall eller andra problem under graviditet bör se till att deras vårdgivare är medvetna om denna historia när de rapporterar blödning under graviditeten. För gravida kvinnor som kommer att resa kan det vara en god idé att ta med ett kort brev från en läkare att diskutera graviditet, bokstaven kan tillhandahålla alla upplysningar som kan vara relevanta för en annan vårdgivare om kvinnan tvingas söka läkarvård. Det viktiga att komma ihåg när de söker vård för blödningar under graviditeten är att stress kan vara farliga för fostrets utveckling, så det är viktigt att stanna så lugn som möjligt, även om situationen kan vara skrämmande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.