Vad kan jag förvänta Under en vision Exam?

emot en omfattande vision examen varje år hjälper människor att bevara friska vision. En ögonläkare kan kontrollera en persons vision, avgöra om personen befinner sig i ett tidigt stadium av en ögonsjukdom. Många ögonsjukdomar visar inte tydliga symtom eller tecken, och därför besöker ögonläkare för en vision tentamen kan förebygga en försämring av en persons syn. När patienter besöka ögonläkare, kommer de att utsättas för en rad vision tester.

För det första kan patienten fylla i ett frågeformulär om sin historia. Han kommer att bli tillfrågad om han har några medicinska problem eller om det finns en historia av specifika sjukdomar i hans familj. Patienten kommer att behöva anmäla ögonläkare nuvarande mediciner han tar också. Nästa kommer ögonläkare börja administrera en serie tester som mäter hälsotillståndet för patientens ögon.

Inledningsvis börjar ögonläkare ofta med en retinoskopi. I denna speciella typ av examen, ser patienten genom linserna i en maskin som han läser av serie bokstäver. Lamporna i rummet är nedtonade och patienten uppmanas att läsa bokstäverna på väggen framför honom. När han gör det lyser läkaren ett ljus i patientens öga och ändrar linser för att se vilka recept objektiv är det bäst passar för patienten.

Eye läkare kan också välja att administrera en testmetod som kallas täcka test. Under denna typ av examen, berättar ögonläkare patienten att fokusera på ett föremål medan den läkare täcker en av patientens ögon. Detta gör det möjligt för ögonläkare att avgöra hur mycket ögat behöver förflytta sig för att fokusera på avlägsna objekt. Locket examen, trots att ett enkelt test, hjälper läkaren att se om patienten har ett öga problem som kan leda till problem med djupseende eller andra typer av Binokulärseende problem.

En annan typ av vision test som används av ögonläkare är refraktion test, ett test som används för att exakt peka ut en patientens specifika lins recept. Under detta förfarande, som kallas en maskin en phoropter placeras framför patientens ögon och jämna förändringar linserna. Läkaren kommer då att be patienten som linser tillåter patienten att se de tydligt.

För att utvärdera om en patient har en ögonsjukdom, kommer ögonläkare göra en slit-lampa examen. Denna speciella test använder ett instrument som förstorar struktur i ögat. Patienten lägger hakan på en liten plattform, och instrumentet lyser ett ljus i patientens öga. Därefter ser läkaren genom ett okular som liknar ett mikroskop för att genomföra undersökningen. Genom att använda slit-lampa, kan läkaren diagnostisera allvarliga ögonsjukdomar såsom makuladegeneration och korneal sår.

Glaukom tester mäter trycket inne i patientens ögon. Den icke-kontakt tonometer och applanation tonometer finns två vanliga sätt att testa för grön starr, en allvarlig sjukdom där synnerven blir allvarligt skadad. Beröringsfri tonometer använder puffar luft för att testa trycket inne i ögat. Först sätter patienten hakan på en haka vila och fokuserar på ett ljus inuti maskinen. Läkaren kommer då direkt en liten mängd luft mot ögat.

applanation tonometer är ett instrument som testar trycket i ögat också. Bedövande ögondroppar placeras inne i patientens öga. Därefter patienten stirrar framåt som ögonläkare vidrör ögat med ett instrument som avger ett blått ljus.

Efter en vision examen kommer ögonläkare dela testresultat med patienten. Han eller hon kommer att diskutera behandlingar för alla diagnostiserade ögonsjukdomar eller föreskriva korrigerande linser för patienten. En årlig vision examen är en nödvändig del av varje wellness plan, eftersom det kan bidra till att upptäcka eller förebygga synproblem som kan inverka negativt patientens liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.