Vad finns vissa tecken på ätstörningar?

Det kan vara svårt att identifiera ätstörningar, eftersom människor med ätstörningar är ofta mycket hemlighetsfulla, försöker dölja sin verksamhet från oroliga vänner och familjemedlemmar, tillsammans med andra. Det finns några varningstecken, men som kan tyda på att någon lider av en ätstörning och om du märker dessa tecken på ätstörningar i någon du känner kanske du vill tala med honom eller henne om det. Var dock medveten om att ätstörningar är mycket komplexa, känslomässiga frågor, och även om du menar väl, kan du möter på motstånd när du försöker att hjälpa till.

Som ni kanske förstår är det många tecken på ätstörningar som rör vikt och mat. Om någon förlorar vikt snabbt utan medicinsk orsak, kan detta vara ett dåligt tecken. Du kan också märker att någon dramatiskt begränsar sitt kaloriintag, bara äta "säkra" livsmedel, eller hänge sig åt mat ritualer. Många människor med ätstörningar försöker också undvika sociala situationer som berör mat och du får höra uttalanden som "jag har redan ätit" eller "Jag ska äta senare. " I fråga om en hetsätningsstörning, skyltar omfatta äta stora mängder mat på en gång, och ofta försöker dölja händelsen.

Många tecken på ätstörningar kan också hittas i någons humör. Medan många människor finner kost och motion intressanta diskussionsämnen, någon med en ätstörning kan bli besatta, talar om dessa frågor hela tiden, och skryta om sin "hälsosam kost. " Det är också vanligt att höra självförgörande uttalanden från personer med ätstörningar, inklusive kommentarer om missnöje med sin kropp eller liv.

Det finns också några fysiska tecken på ätstörningar. Några av dessa symtom är varningar att någon är i fara och behöver omedelbar medicinsk behandling. Hud och problem hår är vanligt hos personer med ätstörningar, eftersom de inte får tillräckligt med näring, du kanske märker att någons hud har blivit askgrå, eller att hans eller hennes hår blir slappa och trådiga. Blåslagen knogarna är ett tecken för att rensa beteende, och många människor med ätstörningar saknar energi, en viss känsla av allmän sjukdomskänsla.

Någon med en ätstörning kan löst sittande, säckiga kläder för att täcka upp i vikt. Frekventa resor till badrummet är inte heller ovanligt, och du kan också märker tvångsmässiga beteenden. Även enskilda symtom från listan ovan kan vara en orsak till oro är det särskilt trycka på om du ser flera tecken på ätstörningar. Förutom att vara potentiellt dödliga, kan ätstörningar också förorsaka långsiktiga fysiska skador.

Om du upptäcker tecken på ätstörningar i någon du är nära, kommunikation är mycket viktigt. Tillvägagångssätt i ett icke-dömande sätt och försök att vara vänlig och avslappnad när du uttrycker din oro. Om det behövs, be om hjälp från kollegor, studiekamrater, tjänstemän skolan och andra personer som skulle kunna hjälpa. Försök att inte tillbaka någon i ett hörn när man diskuterar en eventuell ätstörning, men var fast om du misstänker verklig fara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.