Vad bör mitt dagliga kalciumintag?

Bestämma hur mycket kalcium du behöver är inte så enkelt som det kan verka. Många väljer att basera sina dagliga kalciumintag på minsta dagliga belopp rekommenderas av statliga och andra organisationer. Andra tenderar att förlita sig på ett hälso-och sjukvårdspersonal att komma med kalciumintag som är lämplig för deras situation. Om du för närvarande försöker att avgöra hur mycket kalcium du ska ta i varje dag, här är några tips.

För den som med någorlunda god hälsa och inte om några särskilda hälsoproblem, den dagliga tilldelningen kalcium intag som rekommenderas av professionella är normalt det bästa stället att börja. Olika hälso-byråer i olika länder har infört olika nivåer kalciumintaget. I USA rekommenderade nuvarande RDA eller dagliga tilldelningen är satt till ettusen milligram. Generellt rekommenderas att konsumera livsmedel som innehåller kalcium, men tillskott kan användas för att hjälpa upp den skillnad om det inte är möjligt eller sannolikt.

Det kan dock kalciumintag variera beroende på förekomsten av olika sjukdomar. Till exempel personer som lider med ångest ibland rådde att använda sig av ett kalcium och magnesium kombination tillsammans med ångestdämpande mediciner. Den lugnande effekten av kalcium och magnesium, när de tas tillsammans, kan också hjälpa till med situationer där sömn är svårt. Kalcium används tillsammans med andra mineraler och olika vitaminer till stöd i healing brutna ben, sänka det onda kolesterolet, och behandla kramper i benen.

När dessa och andra hygienkrav föreligger, kan en läkare rekommendera att patienten öka sitt kalciumintag för en tid. Detta kan vara fallet med de kostvanor de enskilda inte rutinmässigt inkludera mat rik på kalcium. Ofta kan en större mängd kalcium tas dagligen med hjälp av ett mineraltillskott.

Lyckligtvis finns det många kalcium källor som är tillgängliga. Livsmedel såsom mjölk, ost och fullkornsprodukter är ofta utmärkta sätt att förtära kalcium. Korn, grönkål, och olika typer av nötter är också utmärkta sätt att öka det dagliga kalciumintaget. Örter som kamomill, fräken och Damiana ger en stor mängd kalcium och är lätta att förtära. Även vissa antacida produkter, såsom flöde eller ®, innehåller en hälsosam dos av kalcium.

Slutsatsen är att se till att dina dagliga kalciumintag är minst lika mycket som den lägsta dagliga kravet i ditt land är ett bra ställe att börja. Utöver detta minimum är det viktigt att rådgöra med din läkare och besluta om ytterligare kalcium skulle vara till nytta i just din situation. Tänk på att för mycket kalcium i kroppen kommer att gå utöver att skapa friska ben och balansera sömncykel. För mycket kalcium kan samlas i olika lederna och vävnader, skapa ytterligare hälsoproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.