Vad är symtom för cancer i bukspottskörteln?

pankreatiskt körteln är en stor körtel belägen bakom magsäcken. Bukspottkörteln är en del av matsmältningssystemet och ansvarar för att producera juice som stöd i matsmältningen. Om bukspottkörtelcancer inträffar är det mest vanligt förekommande i denna del av bukspottkörteln. Symptom på pankreascancer beror på vilken typ av cancer och var i bukspottkörteln den förekommer.

Bukspottkörteln utvecklas vanligen långsamt under ett par månader. En av de viktigaste symptomen på cancer i bukspottskörteln är gulsot i huden, där huden och ögonvitorna vända en gul färg. Detta gulfärgning uppstår när det finns en ansamling av galla i kroppen. Om cancer uppstår i huvudet i bukspottkörteln, sedan gallgångarna kommer blockeras och galla kommer att bygga upp. Ett annat symptom för cancer i bukspottskörteln är smärta i övre delen av buken och ryggen.

Eftersom bukspottskörteln producerar insulin och glucagons kan det vara symtom som liknar diabetes. Den drabbade kan vara mycket törstig och känner ett behov av att urinera ofta. Trötthet och viktminskning är vanliga.

Det finns andra symtom som kan leda till diagnosen cancer i bukspottskörteln, bl. a. en generell känsla av sjukdom, stickningar eller kliande hud och artrit. Även om dessa symtom kan tyda på cancer, kan de också ett resultat av någon annan sjukdom. En kvalificerad läkarutlåtande är nödvändigt att göra en diagnos.

Ett av de största problemen med pankreascancer är att det kan finnas några symptom alls i början. Symptomen kan bara bli märkbara när cancern är i långt framskriden. Vid tiden för cancer har diagnostiserats, kan det ha spridit sig över kroppens organ, t. ex. lever, lungor och buk.

Cancer i bukspottskörteln drabbar oftast människor senare i livet. Det är mycket svårt att diagnostisera orsaken till cancer, även storrökare är tänkt att fördubbla sina chanser att upphandlande det. Det finns också ett samband mellan hög fett kost och cancer i bukspottkörteln.

nbsp;Behandling av bukspottkörtelcancer är oftast genom operation om cancern diagnostiseras tidigt. Om cancern är långt framskriden, då kirurgi inte kan vara ett alternativ. På grund av ålder mest bukspottkörtelcancer drabbade, endast 10% av de drabbade kan få en operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.