Vad är symptom på rabies hos människor?

symptom på rabies hos människor omfattar irritabilitet, huvudvärk, smärta, klåda eller en ryckningar på infektionen plats och feber. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, påverka muskelspasmer i halsen och luftvägarna andning, och den sjuke kan ha svårigheter att svälja, kan kombinationen som kan ge varumärket "skumbildning i munnen". Ytterligare symptom på rabies arbetets gång är hallucinationer, kramper, kramper, förlamning och slutligen döden.

Rabies är en virusinfektion som angriper centrala nervsystemet hos varmblodiga djur. De rabiesvirus kan överföras till människor när ett smittat djur saliv kommer i kontakt med skadad hud, till exempel med en tugga eller klösa. Rabies har ett noterat sjukdom i tusentals år, men är sällsynt i avancerade civilisationer i dag. I USA har det endast ett tiotal fall av människor smittade med rabies sedan 1990.

Vilda djur som oftast visar sig ha rabies i USA är tvättbjörn, följt av fladdermöss, skunkar, och rävar. Uppskattningsvis 85% av animaliskt rabies fall i USA tillskrivs djurlivet. Hos husdjur och boskap, katter är den vanligaste smittade djur, även hundar tenderar att vara ansvarig för mer bett. Men fladdermöss ansvarar för över hälften av de fall av rabies överföras till människor i USA.

Rabies är en mycket allvarlig virusinfektion, och när symptomen på rabies har utvecklats, sjukdomen är dödlig. Det är dock en helt förebyggas sjukdom om ordentlig läkarvård har sökts för någon omständighet som är misstänkt. Om en person har blivit biten av antingen ett vilt djur eller ett tamdjur utan bevis på vaccination, ska han eller hon rengör bettet med tvål och vatten omedelbart och därefter söka läkarvård.

Inkubationstiden för rabies varierar kraftigt och symtom kan utvecklas inom en vecka eller kan ta månader. Det är viktigt att förstå att när symptomen på rabies har utvecklats finns det ingen behandling eller bot. Misstänkta rabies fall och offer bita kan ges förebyggande behandling om den ges före den första tecken eller symtom.

Om du ser ett djur som agerar konstigt eller förvirrad, eller om du ser ett nattdjur, speciellt en fladdermus eller räv, under dagen, ring din lokala djurlivet division. Försök inte att metoden eller fånga djur, helt enkelt rapportera det till rätt instans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.