Vad är säkert sätt att ta bort vax?

Det finns ett gammalt talesätt som tyder på att sätta något i dina öron är mindre än din armbåge. Med andra ord bör ingen använda något mekaniskt för att ta bort öronvax eller någon annan obstruktion från den djupaste delen av hörselgången. Även tillverkarna av bomull kompresser betonar faran med att använda deras produkter för att ta bort avlagringar öronvax. Det finns tillfällen när man behöver ta bort öronvax säkert dock, speciellt när det drabbar en utfrågning eller kan leda till en infektion.

För att ta bort öronvax säkert, vissa föreslår att du använder värmde oljor som babyolja, mineralolja eller olivolja att mjuka upp öronvax. Ett par droppar varm men inte het, bör oljan placeras försiktigt i hörselgången som patienten ligger på hans eller hennes sida. Oljan skall tillåtas stanna kvar i hörselgången för ett par sekunder för att bokstavligen smälta vax. För att ta bort vax efter det att oljan har tillämpats, skall patienten luta sitt eller huvudet åt sidan och låt oljan rinna ut naturligt in i en ren trasa. Ett tillhandahållande av rent vatten kan sedan sprutade in i örat för att ta bort avlagringar vax som kan ligga.

Ett annat sätt att ta bort öronvax säkert sätt är att använda örondroppar särskilt avpassad för att mjuka upp alltför vax. Dessa örondroppar vanligen säljs på apoteket del av en avdelning eller butik, tillsammans med andra örat hygienprodukter för simmare öra och allmänna earaches. Använd dessa örondroppar enligt anvisningarna på förpackningen. I allmänhet är en lösning föll i hörselgången för att mjuka upp och vätskeform överskott öronvax. Efter ett par minuter, lösningen får rinna ut ur örat naturligt. Vissa produkter som tar bort öronvax kan omfatta en gummerad lampa för att spola ut rester.

En del experter tyder på att det säkraste sättet att ta bort vax är inte att ta bort den alls. Kroppen producerar öronvax av en anledning-att fälla utanför smuts och andra föroreningar innan de kan nå de utsatta arbetet i innerörat. Medan vissa kan finna denna vaxliknande ämne oattraktiv, är det inte alltid klokt att ta bort öronvax strikt för estetik. Med hjälp av en bomullspinne för att avlägsna vax i hörselgången kan leda till packning av vax eller punktion av trumhinnan.

konventionellt tänkande idag är att ta bort vax bara när det blir alltför stora eller kompromisser förhandlingen. Missfärgad eller överdriven vax kan vara tecken på ett större problem, så du kan behöva för att planera ett besök på din personliga läkare för en mer grundlig undersökning. Under tiden undvika att använda något mekaniskt ta bort vax, t. ex. ett gem, bomullstopp eller bilnyckeln. En djup kliar i hörselgången kan ofta lindras genom att koppla näsan och blåsa luft genom EUSTACHISK rör. Överdriven öronvax uppbyggd kan bli ett allvarligt problem, så söka läkarvård om dessa hem rättsmedel inte lindra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.