Vad är några vanliga tandproblem?

I många tandproblem, är den största boven plack. Plack är en färglös substans som rockar tänderna och urholkar emalj. Plack är en grogrund för bakterier och kan leda till många andra tandproblem.

Om plack inte tas bort kan det leda till infektioner, hålrum och tandlossning. Många livsmedel som är rika på socker, tillsammans med läskedrycker, godis och kolhydrater, bidra till plack. Andra tandproblem inkluderar parodontit. Detta är en infektion i tandköttet som orsakas av bakterier i plack. Om de lämnas obehandlade, kommer infektionen ruttna vävnaden i tandköttet och förstöra ben runt tänderna.

Gingivit är namnet på tidiga tandköttsproblem. Symtom på tandköttsinflammation inkluderar dålig andedräkt och blödande tandkött när de är borstade. Tandköttet kan också vara röd och svullen och om gingivit är obehandlad kommer tandköttet krympa från tänderna. Avancerad tandköttsproblem kan leda till tandlossning, och i de flesta fall är det lätt kan förebyggas.

Hål är också högt upp på listan över tandbesvär. Dessa är små hål bildas i tänderna orsakas av längre tids karies. På skylten i munnen orsakar surt att äta genom tandens emalj. Hål måste vanligtvis fylld av tandläkare, eller också kan leda till allvarligare tandproblem.

Många människor lider av en abscessed tand. Detta sker när tandköttet blir infekterade och en liten ficka fylld med pus former runt tanden. En abscessed tand kan leda till andra tandproblem, såsom benskador och vävnader förfall. Rotfyllning arbete kan behövas, och tänder kan behöva tak eller extraheras.

känsliga tänder är ett problem för många människor. Känsliga tänder sting när de utsätts för hett eller mycket kallt livsmedel eller vätskor. Känsliga tänder kan orsakas av hålrum eller en abscessed tand. Det kan också finnas små sprickor i tanden som lämnar insidan av tanden utsätts för. Det finns vissa tandkrämer som är tillgängliga för att förebygga smärta i samband med känsliga tänder.

påverkades tänder är ett mycket vanligt tand problem. Vanligtvis har ett påverkat tand endast delvis föreföll dock tandköttet, men den kan också inte visas alls genom tandköttet. Detta inträffar oftast till visdomständer. Påverkas tänder kan orsaka smärta och trängseln bland andra tänder. Extraktioner är oftast det bästa sättet att hantera påverkade tänderna.

Dental problem inte orsakas av infektion inkluderar tand slipning. Även om detta ibland uppfattas som harmlöst, kan det leda till andra tandproblem. Långvarig slipning kan medföra brott och sprickor i tänderna. Det kan också orsaka slitage på käken och lossa tänder. En särskild enhet är tillgänglig för att bäras på natten om du lider av tand slipning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.