Vad är några sätt att förbättra hållning?

Dålig hållning kan orsaka besvär med din ryggrad och leda till kroniska rygg-och nackvärk. Det finns många sätt att förbättra hållningen. Det viktiga är att vara medveten om hur du sitter och står, många av oss inte ens inser när vi använder dålig hållning.

Oavsett om vi är nersjunken i en stol läsa eller krökt över se på tv, måste vi förbättra hållning, som ryggraden måste vara raka och ryggen ordentligt stöd. Sitter eller står rakt är inte en naturlig sak för de flesta att göra, så är medveten om din hållning är det bästa sättet att förbättra hållningen. Till exempel, om du inser att din bils hink plats som inte gör din rygg några tjänster som din ryggrad inte anpassa sig till den väl, kan du använda padding eller en kudde så att det inte finns något stort inte stöder utrymme mellan sits och rygg.

Dator stolar kan också vara problematiska att kroppshållning, så se din är stödjande. Att se till att ditt skrivbord är i rätt höjd är ett bra sätt att förbättra hållning som många människor har sina skrivbord för låg. Om du måste slöfock eller puckel fram emot att korrekt använda tangentbordet och sedan ditt skrivbord är för låg och din hållning är troligen lidande. Ett skrivbord stol med en stödjande tillbaka och ett skrivbord på en höjd som gör att du kan använda tangentbordet när du sitter rakt upp och med fötterna på golvet kan förbättra kroppshållning.

Bra hållning är viktigt att fysisk kondition. Yoga kombinerar båda. Stretching rörelser som försiktigt arbete ryggen och axlarna är ofta till hjälp för att förbättra hållningen. Längdskidåkning ger motion som kan förbättra hållning eftersom armrörelser kan hjälpa din rygg och axlar om man står rakt.

Du bör alltid vara medveten om din hållning även när du tränar. Till exempel när man kör eller jogga vara säker på att din kropp är rak. Många löpare och joggare magert antingen för långt bakåt eller för långt framåt. Inte hålla en rak hållning är en mycket vanlig sak att göra och de flesta löpare, liksom de flesta läsare, tv-tittare och datoranvändare, inte ens inser att de gör det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.