Vad är några orsaker till mat Cravings?

Food cravings är intensiva längtan efter en viss typ av mat. Söt eller salt mat är vanliga livsmedel cravings som är protein livsmedel såsom kött eller ost. De flesta livsmedel cravings tros orsakas av hormoner, fluktuationer i blodsockernivåer, känslomässiga och psykologiska skäl eller ibland av näringsbrist.

Hormoner som de som produceras hos gravida kvinnor kan orsaka mycket stark mat cravings. Studier visar att män upplever mat cravings mindre än kvinnor. Gravida kvinnor tenderar att uppleva mat cravings under graviditeten eftersom deras kroppens sätt att se de äter för att mata den växande barnet och /eller att de får all den näring de behöver för barnet och sig själva.

"Pica" är namnet på den ovanliga livsmedel cravings gravida kvinnor kan ibland uppleva som ett sug efter att äta lera. Mat cravings för saker som inte normalt äts som mat kan tyda på järn eller annan näringsbrist. Vissa näringsexperter hävdar att några mat cravings för choklad kan vara ett tecken på en B-vitaminbrist. Personer som är allergiska mot ett visst livsmedel kan ibland faktiskt uppleva mat cravings för detta livsmedel.

Vi inte alltid sugen på mat som är bra för oss. Stress, depression och brist på sömn kan orsaka "skräp" mat cravings. Vi ibland kan visa att "trösta livsmedel" som vi förknippar med trevliga känslor och äta för mycket dessa livsmedel när vi är stressade, deprimerade eller trött. Mat cravings för snabb socker energi, alkohol eller livsmedel eller drycker som innehåller koffein eller kolhydrater är vanliga när vi är trötta och vill känna strömförande.

variationer i blodsockernivåerna kan orsaka mat cravings. Hypoglykemi eller lågt blodsocker, kan orsakas av att inte få tillräckligt med kalorier eller inte äta med jämna mellanrum. Hypoglykemi: s påverkan på kroppen kan mat cravings som kroppen känns som om det är svalt.

Mat cravings tenderar att minska om vi äter regelbundet balanserade måltider och få alla vitaminer och mineraler som vi behöver i vår kost. Motion kan också hjälpa till att kontrollera livsmedel cravings genom att hålla kroppen i en mer avslappnad och passform tillstånd. Regelbunden motion har visat sig öka endorfiner i blodet och detta leder ofta till en känsla av välbefinnande och sänkte spänningar i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.