Vad är några medicinskt bruk för Lakrits?

Licorice har länge varit tippad som en naturlig botemedel för ett brett spektrum av sjukdomar. Historikern Plinius den äldre skrev att den utbredda användningen av lakrits för sina läkande egenskaper vid behandling av förkylning, astma och sår. Lakritsrot hittades i gravar faraonerna i Egypten, vilket innebär betydelsen av örten för egyptierna. Bevis på dess användning har dokumenterats i det antika Grekland, hela det romerska imperiet och i kinesiska naturläkemedel. Lakrits extrakt i sin naturliga form innehåller mineralkortikoidreceptorer och glukokortikoid egenskaper samt antimikrobiella egenskaper.

Licorice extraheras från roten av Glycyrrhiza glabra anläggningen, vilket är en vedartad buske som kan bli upp till fem meter (1,52 meter) hög. Namnet Glycyrrhiza kommer från det grekiska ordet för "söt rot. " Anläggningen är inhemsk till många subtropiska trakter, bland annat norra Kina, Grekland, Spanien, Turkiet och Irak. Roten har glycyrrisinsyra (GZA), som är den viktigaste substansen i lakrits extrakt. GZA är cirka 50 gånger sötare än sackaros som finns i sockerrör.

Även i många länder, extraktet används för att smaksätta godis, cigaretter, tuggummi och så vidare, är de flesta livsmedel med lakrits aromer i USA inte smaksatt naturligt av GZA. Även medicinska studier har visat GZA sig vara framgångsrika för många tillämpningar, en av de största narkotika från GZA, karbenoxolon, som används för behandling av magsår, är inte tillgänglig i USA. Lakrits har ännu inte fångats på som en traditionell behandling för vissa sjukdomar i USA, även om det används mer allmänt i hela världen.

Antiviral : GZA hittades i tester för att stoppa plackbildning i tre olika stammar av japansk encefalit, för att hämma tillväxten av viruset som orsakar svår akut respiratorisk sjukdom (SARS) och att döda celler av viruset som orsakar en cancer som kallas Kaposis sarkom. Studier har också visat den hämmande effekten av GZA på humant immunbristvirus (HIV), liksom hepatit A och B.

Antiparasitära : I laboratorietester på djur, det sammansatta i lakrits konstaterades att skydda mot candidainfektioner, förutom att ha en viss effekt på Staphylococcus aureus .

Antitumor: tester med lakrits extrakt visade "hämmande aktivitet" med vissa tumörer och celler melanom. Studierna visade att GZA gav en skyddande effekt mot laboratorie-inducerade tumörer hos råttor och möss.

Kolesterol: Studier med GZA visade någon påverkan på low density lipoprotein (LDL) oxidering, som kan förbättra det allmänna hjärt-och kärlhälsa.

Antiinflammatoriska : Även extrakt av lakrits har länge använts för att behandla astma, eksem och reumatoid artrit, har få studier genomförts för att bevisa dessa påståenden. I de studier som har genomförts, var lakrits visat sig ha en mild anti-inflammatorisk påverka.

Förkylning : Licorice påträffas ofta i halsen sugtabletter och har visat sig fungera som en mild slemlösande.

Lakrits kan intas som te genom att hugga eller rivning av lakritsrot och brygga det i hett vatten, eller det kan vara krossade i pulverform och tas i kapslar att svälja. Under århundraden var rötterna grävde helt enkelt upp, rengjorts och tuggas för att extrahera juice. När roten kokas, blir flytande lakrits extrakt, som kan användas som aromämnen eller åtgärda.

eftersom få studier har gjorts på människor, de flesta av effekterna av lakrits på människors krämpor fortfarande obekräftade. Man måste vara försiktig när du använder lakrits som en själv-behandling, eftersom lakrits förgiftning är väldokumenterad. En överdos av lakrits kan orsaka ödem, vätskeretention och en ökning av blodtryck och halter natrium i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.