Vad är några Symtom på Parasitosis?

Parasitosis är känslan av att ett är att bli biten eller är smittade av osynliga parasiter. Hudirritation kan förekomma, eller att patienten kan känna plötsliga och kraftiga smärtor som efterliknar biter. Illusorisk parasitosis har många orsaker, men tenderar att inte vara orsakade av osynliga fel. Faktiska parasit infektion i huden av en osynlig parasit är vanligtvis begränsad till krympande skabb.

vanföreställningar parasitosis, å andra sidan är oftast orsakas antingen av överdriven användning av hallucinatoriska eller amfetamin baserade läkemedel, eller av psykisk sjukdom. I vanföreställningar parasitosis kan de drabbade känner att de har fel kryper på dem, stickningar förnimmelser, eller känner de blir bitna. Vanligtvis lämnar denna typ inga repor, men patienter kan klia sig i huden och orsaka irritation.

Illusorisk parasitosis är svårbehandlad eftersom hudirritationer kan bero på ett antal orsaker. Patienten kan visa hudirritation, bulor hud, uttrycker en känsla av att de blir lite, eller känna total klåda. De kan också uttrycka att de känner sig som om buggar kryper över dem.

Några viktiga orsaker kan vara exponering för kända hud irriterande som hushållskemikalier, eller kosmetika. Ofta de ämnen som orsakar illusoriska parasitosis orsaka allergier hos patienterna. Giftiga ämnen i miljön som glasfiber eller en förorenad luft system kan också leda till att huden vara spruckna. Även den relativa torr luft eller mycket varma dagar kan leda till hudirritation.

Vanligtvis illusoriskt parasitosis behandlas genom att hitta orsaken. Detta kan inkludera att ta reda på vilken typ av kemikalier som de drabbade använder för att rengöra och innefattar vanligen hud tester för att avgöra allergier. När en allergi bestäms, behandling eller avlägsnande av allergiframkallande ämnet kan bota sjukdomen. Om miljöfaktorer är orsaken, de som utsätts för irriterande som glasfiber kan behöva bära olika utrustning för att arbeta för att begränsa exponeringen.

vanföreställningar parasitosis tenderar att inte bli behandlade av huden experter eller dermatologer, eftersom orsaken är psykisk sjukdom eller missbruk av droger eller mediciner. Vanligtvis de drabbade kvarstår i sin tro att vissa buggar angriper och livnär sig på dem. När de med illusorisk parasitosis får höra om potentiella faktorer eller allergier som kan orsaka irritation, kommer de tror oftast detta. Den person med vanföreställningar parasitosis kommer inte att tro detta och betona deras teori som mikroskopiska fel som orsakar problemet.

Några fall av vanföreställningar parasitosis är övergående, inträffar efter att ha tagit en hallucinogen eller överskott amfetamin. När drogen försvinner från personens systemet, lämnar en känsla också. Långtidsanvändning av amfetamin, kan orsaka denna känsla att vara närvarande vid alla tillfällen, huvudsakligen framkalla psykisk sjukdom.

Manic tillstånd av bipolär sjukdom och paranoid schizofreni är vanliga orsaker till vanföreställningar parasitosis. För de drabbade, känslorna är ganska verklig, vilket resulterade i många klia sig i huden till den punkt där det kan blöda eller blivit smittade. Behandling för vanföreställningar parasitosis på grund av psykisk sjukdom tenderar att inkludera administrering av antipsykotiska läkemedel att hjälpa patienten återhämta sig från sin villfarelse. Om droger är orsaken, att hjälpa patienten återhämta sig från en sådan användning kan oftast slut vanföreställningar parasitosis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.