Vad är några Hälsofördelar av druvor?

Vindruvor är en anmärkningsvärt hälsosam mat, oavsett om man äter grönt, rött eller lila versioner av denna populära frukt. De positiva hälsoeffekterna av druvor finns i både färska druvor och druvsaft, och för dem som har använt påståenden om fördelarna med att dricka vin som en ursäkt för att upp vin intag Flera studier har antytt att druvsaft ger samma fördelar som vin gör. Vare sig i form av frukt eller juice, kan vindruvor vara ett utmärkt komplement till kosten, trots att de inte bör betraktas som ett universalmedel superfood.

Många av de positiva hälsoeffekterna av druvor kretsar kring den höga vitamin-och mineralinnehåll av druvor. Denna frukt är naturligt hög halt av vitaminer A, C och B6, tillsammans med folat, kalcium, kalium, mangan, zink, koppar och järn, vilka alla är nödvändiga för människors hälsa, särskilt hos människor som är aktiva. Den höga vitamin-och mineralinnehåll gör druvor en stor komplement till en hälsosam kost, särskilt om människor följer regeln om att äta fem portioner av olika färgade frukter eller grönsaker om dagen, vilket garanterar ett varierande intag av vitaminer och mineraler.

Vindruvor verkar lämna flera specifika fördelar. En av de klart fastställda hälsoeffekterna av druvor är deras bidrag till okulär hälsa. Personer som äter druvor verkar ofta vara på minskad risk för makuladegeneration och andra ögat. Druvor minskar även halterna av dåligt kolesterol i kroppen, att främja lägre blodtryck och dra hjärthälsa. Druvor och druvsaft är undertecknat av många organisationer som förespråkare för hjärt-och kärlhälsa.

Vindruvor också tycks ha föreningar som har antimikrobiella egenskaper, vilket kan minska risken för virus och bakteriell infektion i täta konsumenterna. Föreningar som kallas flavanoids tycks minska risken för cancer, medan ett ämne som kallas resveratrol fördelar hjärnan och nervsystemet. Resveratrol kan också bromsa åldrandet, även om druvorna kommer säkert inte göra någon odödlig.

hälsofördelar för druvor en bra ursäkt att äta mer druvor och dricker mer druvsaft, men människor bör försiktiga med vad slags juice som de köper. Det bästa av druvsaft bör innehålla utan tillsats av socker, eftersom druvor är naturligt söt, och de bör helst vara färsk, med minimal stabilisatorer. Människor som vill dra nytta av druvor genom att dricka vin bör vara medvetna om att alkohol kan ha skadliga effekter på kroppen, speciellt när den förbrukades i hög volym.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.