Vad är en medicinsk administrativ assistent?

En medicinsk administrativ assistent är en allierad hälso-och sjukvårdspersonal som hanterar administrativa och vissa kliniska uppgifter i medicinska miljöer. De flesta medicinska administrativa assistenter arbetar i läkarens kontor och medicinska kliniker, även om de också återfinns på sjukhus och andra miljöer. Utbildningskrav för personer i denna yrkesgrupp varierar men i allmänhet, de behöver minst en två år examen från ett program som tåg medicinska administrativa assistenter.

Administrativt finns ett antal uppgifter som kan falla är aktuell i en medicinsk administrativ assistent. Dessa kan bestå av fakturering, bokföring, leverans beställning, hantering löner och andra finansiella uppgifter samt att hantera kontor underhåll och behålla personal organiseras. Medicinsk administrativa assistenter deltar också i planeringen, vilket gör tidsplanerna för anställda utöver boka läkarbesök.

Många är också ansvariga för sekreteraruppgifter såsom svara telefoner, hälsning patienter, hantering förfrågningar, göra kopior, och så vidare. En medicinsk administrativ assistent kan också hantera ett register och ansvara för flera anställda på kontoret som kan hantera vissa kontorsuppgifter också. Deras arbete kan även göra väntrummet miljön trevlig och ren med tidningar, växter och så vidare för att patienterna känner sig bekväma och välkomna.

Kliniska uppgifter som utförs av en medicinsk administrativ assistent variera beroende på region, utbildning och rättsliga krav. De kan klara av grundläggande hälso-och sjukvården under kontroll, såsom att förbereda och administrera läkemedel, samla in prover eller instruera patienter i provtagning, genomföra grundläggande labbtester, och ger grundläggande kost-och andra råd till patienter. Detta kan bidra till att minska belastningen på läkare, sjuksköterskor och assistenter läkare i praktiken genom att låta dem fokusera på vård som inte kan utföras av någon annan.

betala för denna typ av arbete varierar. Ju mer utbildning någon har, desto mer anställningsbara han eller hon är, och extra färdigheter som är tvåspråkiga eller upplevt med förstorande kommunikation kan vara ett plus i ögonen på vissa medicinska metoder. Kulturell känslighet kan också vara viktigt, om du till exempel är en praxis ligger i ett område med mycket ostindiska boende, någon som Ostindiska eller som har erfarenhet med östra indiska kulturen kan vara en bättre passform för en praktik än någon som inte har någon erfarenhet med människor från denna region av världen. En medicinsk administrativ assistent borde också ha en professionell hållning, ett snyggt utseende och ett genuint intresse för bättre hälsa för patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.