Vad är den amerikanska Dietiska Association?

American Dietiska Association (ADA) är i dag världens största organisation av kost proffs. Det var ursprungligen grundades 1917 i Cleveland, Ohio av en grupp kvinnor. Deras uppdrag var att hjälpa regeringen att under första världskriget genom att bevara livsmedel och förbättra hälsan hos amerikanerna.

Sedan den blygsamma början i 1917, har ADA vuxit till att omfatta mer än 68. 000 medlemmar. Detta medlemskap består av ca 75% registrerade dietister (RDS) och 4% dietiska tekniker, registrerade (DTRs). Resten av medlemskapet ingår forskare, lärare och studenter. Nästan hälften av alla medlemmar har avancerade grader.

Den minsta utbildning krav för registrerade dietister är en kandidatexamen. Dietiska tekniker, registrerade, kräver ett minimum av en Associate examen. Kursarbeten måste godkännas av den amerikanska Dietiska Association sedan regeringen erkänner sin roll i utbildningsprocessen genom kommissionen Ackreditering för dietetik utbildning (CADE). CADE är den ackrediterande organet för utbildningsprogram för dietiskt branschfolk.

ADA leds av en styrelse, som består av nationella ledare i livsmedel, kost och hälsa. Föreningens uppdrag är att "möjliggöra för medlemmarna att vara landets mat och näring ledare. " Deras vision är att "optimera nationens hälsa genom mat och näring. "

Den amerikanska Dietiska Föreningen utför sitt syfte att förbättra medborgarnas hälsa genom ett antal sätt. Den upprätthåller en webbplats med information och ståndpunkter för allmänheten, med särskild innehåll tillgängligt för medlemmar. ADA har också professionella utbildningsprogram ackrediterade genom CADE. De producerar ett antal publikationer, med deras mest synliga titel är den Journal of American Dietiska Association . Detta periodiska är en månatlig publikation fylld med vetenskapliga artiklar av dietiska forskare och praktiker. Under mars månad, vilket är National Nutrition månad ger Association allmänheten med information, program och tjänster. Slutligen, varje höst ADA värd en Kostvetenskap Conference and Expo under vilka läromedel och högtalare adress den dominerande hälsofrågor inför amerikaner.

Föreningen förvaltar också den amerikanska Dietiska Foundation, en offentlig välgörenhet som syftar till att finansiera den framtida dietik genom forskning och utbildning. De har en särskild inriktning på att främja hälsosam vikt hos barn och minska förekomsten av fetma hos barn.

Den amerikanska dietetik Föreningen har för närvarande två huvudsakliga kontor-ett i Chicago, Illinois och en i Washington, DC Underhålla en DC Office förbättrar sin kommunikation ansträngningar med och inflytande på regeringen. ADA har också en Political Action Committee (PAC) avsedda för att stödja pro-nutrition kandidater för federala kontoret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.