Vad är Införlivande av Stora AGR?

Införlivande av de stora artärerna är ett medfött hjärtfel som kräver omedelbar behandling. I ett fall av införlivats artärer, är lungartären ansluten till vänster kammare och stora kroppspulsådern till höger kammare. Resultatet är att blod som bör gå till lungorna för syresättning skickas tillbaka till kroppen via aorta. Dessutom syreberikad blod, snarare än flyter på kroppen, är tillbaka till lungorna genom pulmonell ventil.

Innan 1960-talet, även en diagnos av införlivandet av de stora artärerna, så kallade "blue-baby"-syndrom, innebär en mycket kort livslängd. Barnen bodde sällan gångna sitt första år. Kan dock två huvudsakliga kirurgisk taktik nu användas för att behandla detta tillstånd. De flesta barn med införlivandet av de stora artärerna nu har goda förväntningar på en hälsosam framtid.

Den första operation för att införliva de stora artärerna var ett förmak switch, även kallad Senap eller Senning förfarande. Detta hjärtoperationer skapar en tunnel mellan förmaken. Ett förmak omkopplaren medger blodet att omdirigera till rätt ventrikeln, att faktiskt kunna levereras till kroppen eller lungorna.

Sedan Senning korrigering av införlivandet av de stora artärerna kräver tunnel genom hjärtat, de som har haft denna reparation har en högre förekomst av arytmi både direkt efter operationen och år senare. Hjärtfunktionen kan också vara nedsatt på grund av höger kammare, den svagare av de två ventriklar, allt måste göra arbetet i vänster kammare och pumpa blod till kroppen. Ytterligare kirurgi, pacemaker implantation eller mediciner kan behövas för att motverka svagare hjärta fungera som patientens ålder.

Hjärt-kirurger observera senare komplikationer av förmak byta utvecklat en operation som kallas arteriell switch, som nu är den mer vanligt förekommande korrigering för införlivande av de stora artärerna. I denna operation, även kallad Jatene förfarande, aorta och lungartären skärs och bytte tillbaka till normal position. Kranskärlen kommer också att överföras till stora kroppspulsådern.

Åsikterna går isär om när du ska utföra Jatene förfarande för att korrekt införlivande av de stora artärerna. Vissa kirurger föredrar att förstora den naturliga kopplingen mellan förmaken, patent ductus , innan senare genomför arteriell switch. Andra kirurger ta en mer aggressiv strategi och välja att utföra Jatene förfarandet kort efter födseln.

Fördelar att utföra bytet tidigt inbegripa bättre hjärtfunktion nästan omedelbart. Även en utvidgning av patent ductus köper tid, den leder också till betydligt lägre hjärtfunktionen. Många kirurger, men vill ge det nyfödda barnet en chans att växa, eftersom de större artärerna, desto lättare operationen. Consulting ens barn Hjärt kirurg på andelen framgångsrika och föredrar hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som är bäst för ens barn.

Till skillnad från andra defekter Men införlivandet av de stora artärerna kräver omedelbar behandling, så föräldrarna inte kan ha en hel del tid att överväga sina alternativ. Införlivandet av de stora artärerna inte medför några risker för fostret, som får syre från mamman, så det är ofta odiagnostiserade före födseln. Ett foster ekokardiografi, en exakt sonogram av fostrets hjärta inte är allmänt genomföras såvida andra hjärtfel är fläckig.

Vissa sonographers och radiologer är utmärkta på att hitta hjärtfel. Andra inte. Men, barnets blå färg är svårt att andas och oförmåga att föda normalt noteras inom några timmar efter födseln, så få barnläkare underlåter att diagnostisera införlivandet av de stora artärerna.

Efter operation måste ett barn med införlivandet av de stora artärerna åtföljas av minst årligen av en pediatrisk kardiolog. I vissa fall växer de införlivade artärerna inte ordentligt och behöver bytas ut. Eftersom arteriell switch operation är relativt ny, lång sikt är inte tydliga. Barn med denna repareras villkor kan ha vissa begränsningar, som en oförmåga att delta i organiserad idrott. Också, hjärtläkare rekommenderar att både barn och vuxna med införlivandet ta antibiotika innan dentala tentor och förfaranden.

I allmänhet är dock utsikterna för ett barn med en arteriell switch utmärkt. Kvinnor med en okomplicerad införlivandet kan ha barn, något som tills nyligen var inte möjligt utan en avsevärd risk. Därför, men det finns vissa smärre begränsningar för verksamheten, som kan förändras när det gäller kardiologi förbättras, de med en reparerad införlivande kan förväntas leva ett normalt och hälsosamt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.