Vad är Assisted Reproductive Technology?

vid ART-tekniken är en stor grupp av tekniker och förfaranden som är utformade för att hjälpa människor med infertilitet som vill ha barn. Detta fält exploderade på 1970-talet med utvecklingen av provrörsbefruktning, och det blir allt mer avancerade med varje år. Många människor upplever infertilitet när de vill ha barn, särskilt i fråga om äldre föräldrar som väljer att vänta, och sådan teknik är utformad för att hjälpa dem att förverkliga sina drömmar att få barn.

Ett stort antal förfaranden kan falla inom ramen för assisterad reproduktionsteknik teknik. Några av de enklare åtgärder omfattar förvaltning av läkemedel som är avsedda att öka fertiliteten, vilket gör det lättare att föreställa sig naturligt. Andra faller på de mera artificiella änden av skalan, som att använda en graviditetslängd surrogat att bära ett barn till term för en mamma som inte kan fullgöra en graviditet.

Många medicinska åtgärder för fertilitet innebära direkt hantering av spermier eller ägg. Artificiell insemination, till exempel, använder insamlade prover av spermier att befrukta kvinnor, medan in vitro fertilisering innebär insamling av sperma och ägg så att äggen kan befruktas i ett laboratorium innan de implanteras i modern eller i en graviditetsdiabetes surrogat.

Dessa tjänster tillhandahålls vanligen av en fertilitetsklinik, en anläggning som specialiserat sig på assisterad reproduktionsteknik teknologi, hög graviditeter risk, och tillhörande frågor. Kliniken personal omfattar obstetriker, gynekologer och specialister fertilitet som kan tillhandahålla ett utbud av tjänster, från tester för att fastställa orsaken till infertilitet insamling av ägg från cancerpatienter som ska genomgå strålning och vill bevara en chans att ha barnen.

Infertilitet kan vara mycket känslomässigt upprörande för både kvinnor och män, eftersom många människor känner en stark biologisk nödvändighet att ha barn. Behandling för infertilitet kan också få mycket dyrt, särskilt när föräldrar måste genomgå flera behandlingscykler, ett inte ovanligt förekommande. Många forskare arbetar på fertilitet frågor och ny utveckling inom assisterad reproduktionsteknologi teknik med målet att ta itu infertilitet, och allt fler forskare har insett att infertilitet kan orsaka verkliga psykiska problem.

Det finns ett antal etiska frågor som omger assisterad reproduktionsteknik teknik, och dessa frågor har väckts i förgrunden, eftersom användningen av denna teknik ökar. Till exempel har många medlemmar av den pro-life-rörelsen uttryckt oro frysta embryon räddades av fertilitetskliniker. Vissa fertilitet läkare har också anklagats för att vara skrupelfria och lovande saker som inte är möjligt, eller att sätta kvinnor i riskzonen med farliga förfaranden och medicinska beslut, såsom implantation av ett stort antal embryon för att se till graviditet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.