Vad är Anterior compartmentsyndrom?

Anterior compartmentsyndrom är ett potentiellt allvarligt medicinskt tillstånd som kännetecknas av extrem smärta och svullnad i underbenet. Detta tillstånd uppstår när trycket i fascia delområde som innehåller musklerna ökar. I vissa fall kan obehandlad främre compartmentsyndrom resultera i förlamning eller förlust av kroppsdelen, två mycket oönskade effekter. Det finns ett antal behandlingsalternativ för att behandla detta tillstånd snabbt och effektivt.

muskler i kroppen är omgivna av "fack" gjord av ramp som skyddar muskler och hålla dem på plats. Ramp är inte så stretchig, vilket är bra när någon är frisk, men när svullnaden börjar hända i facket, kan trycket begränsningar utrymmet nås snabbt. En orsak till svullnad är stam eller överanvändning som orsakar inflammation, och en annan orsak är blödning inuti facket.

Människor med främre compartmentsyndrom får smärta i utsidan av underbenet, speciellt efter träning. Smärtan får inte avtar efter vila, och benet visas svullen. Det kan vara varm vid beröring och kan visas glänsande. Patienterna kan också uppleva svaghet, smärta när de flex fötter eller tår, och svårigheter att gå. Beroende på orsaken till den främre compartmentsyndrom, kan smärtan nå mycket höga nivåer mycket snabbt som trycket i fascia facket skjuter i höjden.

När en läkare diagnoser främre compartmentsyndrom, ett alternativ för behandling är att föreskriva droger för att få ner inflammationen, och att rekommendera att patienten vila tills tillståndet är helt löst. Stödjande uppiggande kan också användas, om den främre facket Syndromet orsakas av en postural problem. I vissa fall kan operation bli nödvändig. I operationen, är ett litet snitt görs i fascia att avlasta och sugledning kan användas för att dra ut en uppbyggd av blod och andra vätskor.

Kirurgi vid främre compartmentsyndrom kan spara benet. I kritiska situationer kan det vara indicerat omedelbart, innan en läkare har haft tid att beställa avbildande eller till fullo undersöka patienten. I dessa situationer ingriper läkaren för att spara ben samtidigt arbetar för att stabilisera patienten. Akut främre compartmentsyndrom som kräver omedelbara kan hända i kölvattnet av en krosskada, bilolycka eller liknande typ av trauma. I dessa fall kan patienten ha också andra skador, som måste vägas när man beslutar vad som ska behandla när.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.