När ska jag prata med min Kids om sex?

Alla föräldrar måste besluta när de ska prata med barnen om sex, hur gamla barn ska vara och exakt hur mycket information måste vidarebefordras. På tal om "det blommor och bin" kan vara obekvämt för många föräldrar och att veta när och var du ska börja kan vara svårt. Dessutom har föräldrar ofta inte bara vill prata med barnen om mekaniken i kön, men de brukar också vill ge sitt värde för att hjälpa barnen att göra bra val om sexuellt beteende.

Många experter tyder på att du bör prata med barnen om sex tidigt, men att dessa tidiga samtal bör ålder lämpliga och täcker endast en liten mängd information. Dessutom kan vissa experter tyder på att privata delar bör anges vid deras rätta namn istället för alias även med yngre barn (t. ex. två eller tre år). Detta är viktigt, de föreslår, eftersom det kan göra senare diskussioner om sex mindre obekväm. Korrekt namngivning kroppsdelar kan hjälpa barnen att förstå helt och vilka delar anses vara "privat".

Experterna konstaterar också att det är nödvändigt att låta barnen vet, på en ganska tidig ålder, att de äger sina privata delar och inte så att andra kan röra vid dem på olämpliga sätt. När man talar med barnen om sex och därmed ger dem information som kan hjälpa dem undvika sexuella rovdjur, kan du ge dem möjlighet att berätta för dig om någon tar licens med sina kroppar.

Nästan alltid får barn uppvisar nyfikenhet där barn kommer från, eller kanske alla föräldrar mardröm kan de snubbla på sina föräldrar i lagen. Återigen, när detta sker, i stället för att göra sex ett tabubelagt ämne, som ger en grundläggande och ålder godtagbar förklaring kan vara det bästa svaret. Till exempel när man talar med barnen om sex när de är fortfarande ganska ung, cirka fem till åtta år gamla, bör du hålla förmodligen förklaringar enkelt. Du kan använda bilder eller böcker om dessa är användbara för dig. Uppmuntra barnen att ställa frågor, men också påminna dem om att alla lär sig dessa saker i olika åldrar. Stress när man talar med barnen om sex att hemmet är den bästa platsen att ställa frågor och få information, eftersom inte alla barn kommer att känna samma sak på samma gång.

Oavsett var du bor, där din barnen går i skolan eller vad din religiösa orientering, det är sant att barn tenderar att diskutera kön i skolan, även så tidigt som första klass. Problemet med detta är att barn ofta får felaktig information och deras jämnåriga kan ytterligare försiktighet dem att inte berätta för någon om sina diskussioner. Det är därför klokt att använda en gradvis process för att informera barn längs vägen, så när frågor som uppstår i skolan, kommer ditt barn litar du nog fråga dig om. När kön är höljd i dunkel, kan de vara mindre benägna att tala med föräldrarna antingen som små barn eller tonåringar.

Den genomsnittliga åldern för första sexuella erfarenhet i USA är 16. 5 år. Detta är ett genomsnitt, vilket betyder att vissa barn kan ha sex så tidigt som 11 eller 12, och andra kommer att vänta tills de är vuxna. Du kan rimligen förvänta sig att barn blir medvetna om andra barn att ha sex med den tid de är i femte eller sjätte klass. Om man talar med barnen om sex tidigt och ofta kunskaper i ytterligare ett barns sexuella erfarenheter kan bidra till vara ett sätt att hävda moralisk auktoritet, och att lära de värderingar om sexuell aktivitet som du vill undervisa. Barn utsätts för motstridiga värden, så att även fortsättningsvis uppmuntra frågor kommer att hjälpa dig vägleda barnen efter din familjs värderingar.

I alla, att vara öppen för barnen ställa massor av frågor, som ger ålder lämplig information som behövs och hjälper korrigera barnens missförstånd kan vara den bästa metoden. Om motivet är egentligen bara svårt för dig att diskutera, tala med ditt barns barnläkare, kyrka grupp eller skola administratörer kan ge några bra rekommendationer. När man talar med barnen om sex, att undvika skam-baserade domar i frågor som kan undvika en annars snabb väg att stänga konversationer alltid. I stället hålla ett öppet sinne och försöker komma ihåg att barn är ofta nyfikna och ofta få information fel, kan vara det bästa du kan göra för ditt barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.