Hur väljer jag det bästa neurologiska kliniken?

Patienter kan ha många överväganden när de väljer en neurolog klinik eller läkare. De kanske letar efter någon som är specialiserad på en viss typ av neurologisk störning. Alternativt kan de söka efter en klinik i närheten av hemmet, eller en som erbjuder mer avancerad behandling av neurologiska sjukdomar. Uppenbarligen komfort och förtroende för läkare som arbetar på en neurolog klinik är också viktigt, och slutligen, många människor behöver fundera på om kliniken tar någon sjukförsäkring eller hälsa plan.

För dem som oroar sjukförsäkring kan det vara bättre att börja med listor över neurologer som arbetar som leverantörer för en specifik hälsoplan. Människor med Medicare eller Medicaid, eller hälsoorganisationer underhåll kan kräva remisser från sina primärvården läkare också. Det kan vara bra att ange några särskilda önskemål för primärvårdsläkare. Att be läkaren att rekommendera någon som är specialist på epilepsi, exempelvis, skulle kunna begränsa val.

Andra patienter kan helt enkelt kunna gå ut en lista för tillhandahållare av nät utan att behöva en remiss. Men det kan fortfarande vara en bra idé att diskutera den här listan med en pålitlig läkare. Allmän vård läkare, barnläkare och invärtesmedicinare kan ha arbetat med flera neurologer och kunna göra starka rekommendationer för en viss neurologi klinik.

Med tanke på en lista, kan patienter kontakta varje neurologi klinik för att ta reda på deras specialiteter, och vissa kan även vara händig webbplatser, som beskriver bakgrund av läkarna och deras områden i praktiken. Vissa neurologer kommer att behandla alla patienter med neurologiska sjukdomar och andra är engagerade i ett eller två områden av behandlingen. Om en person har ett särskilt villkor som har trotsat konventionella neurologiska behandling hitta en läkare som specialiserat sig på detta villkor kan hjälpa.

En del patienter kommer att behöva kontrollera inte bara kompetensen hos läkare men också saker som avstånd. Många neurologiska tillstånd gör det svårt för människor att driva, och de kan behöva hitta tillförlitliga transporter till och från kliniker. Vissa sjukdomar kräver mycket regelbunden vård, och en annan sak som folk kanske vill kontrollera med en neurolog klinik är öppettider. Om dessa är få, kan kliniken inte vara ett lämpligt val.

Ett val vissa människor har är att bedriva behandling på en neurolog klinik som är ansluten till en tertiär sjukhus. Dessa kliniker kan erbjuda några av de mest välutbildade specialister inom området. Återigen, för dem som har ett tillstånd som inte har svarat på behandling, eller för dem som har ett sällsynt tillstånd, som arbetar med specialister som tenderar att se mer sällsynta uttryck för neurologisk sjukdom kan vara nödvändig. Dessutom, för behandling av barn, en pediatrisk neurologi klinik är oftast det bästa valet, och dessa ligger vanligen nära större sjukhus och barnsjukhus.

När patienter har beslutat om en neurolog klinik, det är fortfarande okej att göra ett annat val senare. Ibland en klinik låter bra, och verkligen inte lever upp till sitt ursprungliga löfte. Människor att hitta en läkare inte har sängkanten sätt behövs eller de bara känner sig inte stöds av kliniken personal. Patienter avråds från att hänga på några inledande forskning de gjorde i fall de behöver för att hitta en annan klinik vid ett senare tillfälle. Det kan komma till hands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.