Hur väljer jag de bästa lediga självhjälp?

Det kan vara svårt eller lätt att välja de bästa lediga självhjälp, beroende på vilket område av jaget en person känner behöver förbättras eller adressering. Vissa människor söker generellt stöd, att växa som individer, och andra söker efter extremt specifika typer av stöd. Detta kan omfatta sådant som emotionellt stöd under en sjukdom, som cancer, eller steg och guider som kan hjälpa i återvinningen av sjukdom, som ett beroende. Det kanske inte finns någon verkligt fri självhjälp för vissa behov, och i andra fall en uppsjö av alternativ är öppna.

Självhjälp inte alltid hänvisa till bara hjälpa sig själv eller göra något arbete eller läsning på egen hand. Det kan också innebära människor som arbetar tillsammans för att uppnå liknande mål. Detta är den modell som används i många gratis organisationer som Anonyma Alkoholister. Även den enskilde ses som ensam ansvarig för hans /hennes tillfrisknande, delta i möten och arbeta med en sponsor hjälpa till att påminna varje person som inte är återvinningsbara på en ensam process. En liknande modell kan användas i Anonyma Narkomaner, Anonyma överätare och andra tolv-steg-program. Dessa program är ofta gratis, men donationer uppmuntras när så är möjligt, och de anses vara några av de bästa lediga självhjälp program med stora framgång.

Det finns andra grupper som är inredda som självhjälp, och det skulle finnas grupper som arbetar med kognitiv beteendeterapi, grupper att stödja föräldraskap, eller organisationer som kan erbjuda stöd under specifika sjukdomar. Dessa kan vara peer-ledd, eller leds av medicinsk personal, och kan eller inte kan vara gratis. Folk kan se att lokala institutioner såsom sjukhus och lokalavdelningar av specialiserade läkare eller terapeuter, för att höra om de erbjuder någon gratis självhjälpsgrupper. En persons läkare eller andra läkare kan få rekommendationer om hur man väljer de bästa av dessa.

naturligtvis ett annat sätt många människor har drivit självhjälp är genom att läsa böcker eller se på TV. Public service-stationer ofta använder föredrag eller tal som ges av de mest populära självhjälp gurus av dagen: Wayne färgare eller Deepak Chopras av världen, vilket är ett bra sätt att lära sig mer om populära självhjälp litteratur, och för att få en känsla om läsa mer självhjälp litteratur från en viss lärare skulle vara till nytta. Ett annat utmärkt ställe att besöka är den lokala biblioteket. Istället för att köpa ett gäng böcker om självhjälp, som kan få kostsamma, kolla val från biblioteket och börja läsa. Vanligtvis arbetar självhjälp material bäst när folk förstår det, tycker det är meningsfullt och har möjlighet att engagera sig i någon av sina förslag.

Ett annat sätt att hitta hjälp till självhjälp kan vara att fråga andra vad de läser i självhjälpsgrupper område. Var medveten om att mycket nya böcker inte kan visa sig i ett bibliotek på en gång, men man kan alltid låna en bok från en vän, för att få gratis hjälp till självhjälp. Detta är ett annat bra sätt att söka efter bok eller program som förefaller lämpligt. Det finns också Internet-självhjälp-program, och här människor ska vara försiktig att personlig information inte missbrukas, att programmen är helt fritt och om de erbjuds på psykologiska frågor bör de skrivna av licensierade psykiatriker, psykologer, licensierad kliniska sociala arbetstagare, eller äktenskap och terapeuter familj. Tyvärr är dåliga råd lika vanligt i självhjälpsgrupper program, vilket är goda råd, och det finns färre kontroller av dåliga råd på Internet.

Så beundransvärd som det är att arbeta på fri självhjälp program, är det inte alltid en bra idé. Real mentala eller fysiska sjukdomar (med undantag för vissa beroendeframkallande sjukdomar) inte kan botas med en bok, program eller webbplats. Schizofreni, bipolär sjukdom eller cancer är bäst behandlas av lämplig medicinsk personal, och i detta fall fri självhjälp program kan göra mer skada än nytta om de uppmuntrar till något annat än ett besök till doktorn för att få hela hälsa utvärderas innan du påbörjar något program .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.