Hur väljer jag de bästa Acai Research?

Välja det bästa acai forskning bygger på utvärdering av källan som tillhandahåller forskningsinformation. Oberoende ideella grupper och universitet är i allmänhet trovärdig forskning källor, medan forskning som utförs av företag som säljer acai produkter bör utvärderas med sund skepsis. De flesta privata institutioner använder kontrollerade förhållanden som granskas av utbildade forskare att fastställa vilken potential hälsofördelarna med acai, medan företag ut för ekonomisk vinning kan rapportera felaktiga slutsatser eller resultat från studier som inte utförs av kvalificerade forskare. Trovärdiga acai forskning kommer att ange källan till slutsatserna och statistik på framsidan, medan otillförlitliga forskningen kommer ordet fordringar i allmänna termer som "studier visar" eller "forskare har funnit" utan att ange exakt källa till sådana påståenden.

Acai Berry är en brasiliansk palm bär som marknadsförs som en hälsa "superfood". Det är oftast säljs i juice, pulver och välvda form, och har sagts ha en mängd olika hälsofördelar inklusive ökad energi, avgiftning, ökad ämnesomsättning, bättre hjärthälsa och ökad sexuell vitalitet. Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har inte släppt någon officiell forskning om bär, men oberoende grupper och universitet har genomfört acai forskning.

Ett team av forskare med Texas AgriLife forskning som bedrivs den första acai forskning om människor i USA under 2008. Deras forskning visade att acai bär antioxidanter har förmågan att tas upp av människokroppen. Studien har inte utvärdera hälsoeffekterna av antioxidanter, men det visade att antioxidant aktivitet i blodet och urinen avsevärt på 12 och 24-timmars intervall efter deltagare konsumeras acai berry massa.

En grupp forskare vid universitetet i Florida (UF) publicerat en studie om effekterna av acai bär på cancerceller i januari 2006. Studien publicerades i tidning jordbruks-och Livsmedelskemi och som visade att acai bär utdrag orsakade upp till 86 procent av leukemiceller i en testad kultur till självförstörande. Stephen Talcott, en professor med UF Institutet för livsmedels-och lantbruksvetenskap, förklarade att undersökningen var inte avgörande på om acai bär faktiskt kan förebygga eller effektivt bota leukemi hos människor, men han gjorde notera att denna acai forskning var viktigt att lära mer om hälsa fördelarna med antioxidanter finns i acai bär.

De flesta människor inte har någon negativ eller allergiska reaktioner mot acai bär, så som konsumerar dem inte skulle ha några negativa hälsoeffekter. Forskare fortfarande är skeptiska till rejäl påståenden som görs av många acai produkttillverkare, dock. Även om inga avgörande forskning har utförts på om acai bär konsumtion kan bota eller förebygga sjukdomar och matsmältningsproblem, forskare från båda grupperna av forskare är överens om att konsumera minst fem portioner av alla frukter och grönsaker varje dag är viktig för hela kost och hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.