Hur ska jag ta hand om min naglarna?

Vård av naglar kräver mer än bara klippning och målning. Regelbunden skötsel av naglar, även känd som manikyr, kommer att hålla naglarna i bra skick, men detta behöver inte göras av en fackman. Grundläggande vård av naglar kan göras varje vecka hemma, för att hålla naglarna friska och starka.

Snarare än att vänta tills naglarna är långa och i behov av förkortning, upphäva en dag varje vecka att lämna dem ner lite. De flesta människor äger en uppsättning hårklippningsmaskiner för sina fingernaglar, men klippning är inte bra för naglarna. Mjuk, följsam smärgel nämnder som är bäst för kortare och forma naglarna. Metal filer och hårklippningsmaskiner skadar och hårda. Aldrig bita på naglarna, det är ohygieniskt och det kommer sannolikt att hänga naglar.

Många professionella manikyrverksamhet hävdar att polera skyddar naglarna, medan andra tror att det får dem att skal, spricka och gå sönder. Om du väljer att polera naglarna, använda en tydlig bas rock samt en klar topplack eller GRUNDPOLISH. Om dina naglar är benägna att lossna eller om du väljer på dem, lämnar polera bort. Använd nagellacksborttagare så sällan som möjligt, eftersom det torkar ut naglarna och får dem att dela.

Tvätt-och fuktgivande händer är några av de viktigaste behandlingarna för naglarna. Tvätta händerna regelbundet med tvål och rengöra under naglarna varje gång du tvättar. Använd en manikyr pinne eller liten nagelborste om det behövs. För fläckar på naglarna, använd en liten mängd lut blandat med vatten och skrubba försiktigt. Återfuktar naglarna genom att återfuktande lotion på händerna, fingrar, naglar och nagelband ofta, och kom ihåg att alltid dricka mycket vatten.

Det bästa vården du kan ge dina naglar är att ha en sund kropp totalt sett. Ät råa frukter och grönsaker, och hålla din diet rik på livsmedel med kisel och kalcium, såsom morötter, mjölk och fisk. Överväga att ta kosttillskott som vitamin E och andra oljor för att hålla dina naglar starka och friska. Regelbunden aerobisk motion håller blodet flödar fritt till alla delar av organ, inklusive naglarna, vilket ger dem den näring de behöver.

fingernaglar är en viktig del av kroppen, skydda tips av fingrar och hjälper oss i att plocka upp små föremål. Håll dina naglar i gott skick och de kommer att tjäna dig väl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.