Hur kan vara aktiv minska stress?

Personer under stress får ofta höra att utöva eftersom det kommer att bidra till att minska stress. Många gör inte valet att behålla eller börja aktiva eftersom de inte förstår den medicinska mekanismer som hjälper lugna ner mindre stress, ångest eller depression. För de föräldrar motsätter sig alla former av motion, tänk på att det finns klara medicinska bevis på att vara aktiv faktiskt orsakar fysiologiska förändringar som gynnar sinnet.

Det finns en fantastisk linje i filmen Legally Blonde där Reese Witherspoon försvarar hennes favorit aerobics-instruktör som står inför rätta för mord. Hon skäl som övningar väcker endorfiner, som gör dig glad ", och glada människor bara inte skjuta sina män. " Även forskare och läkare inte kan stödja sin slutsats, Reese karaktär är rätt i vissa avseenden. Hjärnan befriar endorfiner, speciella signalsubstanser som har visat att höja humör och därmed minska stress.

endorfiner agera på samma sätt som opiater. Du kanske har hört termen "Runner's höga. " Endorfiner frigörs när också är aktiva orsaka en frisättningen av dopamin, som är associerad med hjärnans nöje centrum. Faktum är att personer med social ångest ofta har låga nivåer av dopamin. Frisättningen av dopamin kan belöna oss om vi är aktiva regelbundet eftersom en må bra känsla som orsakas av dopamin kan stärka vår vilja att hålla utöva.

Att vara aktiv också blockerar frisättningen av stresshormoner. I synnerhet är kortisol känt för att vara en orsak till ytterligare stress och ackumulering av fett, särskilt runt magen. Det kan bromsa vår ämnesomsättning, vilket gör oss mer överviktiga, vilket kan vara en källa till stress. Långsammare ämnesomsättning kan också få oss att känna sig mer trött, mer deprimerade, och mer ängsliga.

fördelarna med att vara aktiv kan vara något mildras om du väljer aktiviteter som du absolut hatar. Försök istället att fokusera på övningar som du gillar. Om du älskar att dansa, ta jazz, ballroom eller jazzercise klasser, eller ta din favorit partner ut regelbundet till dans parter. Ice skridskor eller skidor om du älskar den, eller ens rida. Förvänta dig inte att en obehaglig arbete kommer att vara fördelaktiga för att minska stress som en som du gillar.

motion som de flesta kan göra, det är det billigaste och en av de bästa, är promenader. Om du känner dig riktigt stressad, ta en promenad ut din dörr och försöker att gå i en snabb takt. Promenera 15 minuter i en riktning innan de återvänder hem. Det ger dig 30 minuter av träning, till en kostnad för dig själv med undantag för nedlagd tid.

Samtidigt som aktiva bidrar till att minska mild stress, om du upptäcker att regelbunden verksamhet i sig inte bidrar till att höja stämningen, överväga ett besök till en läkare. Personer med höga nivåer av ångest eller depression kan drabbas av kemisk obalans som kan åtgärdas med medicinering. Om du behöver medicin, inte avstå från aktivitet. Människor som lider av depression, ångestsyndrom eller humörstörningar kan vara mer effektivt behandlas vid medicinsk behandling som terapi och medicinering kombineras med motion.

Avslutningsvis så bör du kontrollera med din läkare innan du påbörjar någon form av motion rutin. Om du inte har varit aktiva på länge, vill du kontrollera att du gett anvisningar om vilka övningar är bra för dig och för att undvika. Börja långsamt, om det var ett tag. Om du trycker för hårt i början, kunde skada att hålla dig från att utöva därmed ökar din stress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.