Hur kan jag undvika bakterier på en flygresa?

Vi har alla börjat må dåligt efter att ha tagit en flygresa. Som våra halsar känner Scratchy och vi börjar nysningar vi undrar: Var det cirkulationsluft? Ytorna att alla har berört efter nysning i deras händer? Det faktum att vi sitter praktiskt taget i grannens knä? Det faktum att vi inte sova alls på den röda-ögon-flyg? Alla dessa är faktorer som att fånga en förkylning eller influensa från din tid på ett flygplan. Lyckligtvis finns det många sätt att undvika bakterier på en flygresa och göra din semester-eller ditt hem-mycket mer angenäm.

Flygplan verkar vara en grogrund för många virus, delvis eftersom så många människor är begränsade till så nära håll. Om bara ett fåtal människor bär något slags bugg, är det lätt att sprida sig till alla andra. Ett av de enklaste sätten att undvika bakterier på en flygresa är att följa din mors råd: tvätta händerna! Tvätta händerna med varmt till varmt vatten och tvål, löddrande och skuras i minst trettio sekunder. Om detta inte är möjligt, använda hand desinfektion gel. Om du tvättar händerna i flygplanet toaletten, se till att du öppnar dörren med en pappershandduk när det lämnar, eftersom inte alla kommer sannolikt att vara ganska så noga!

En annan viktig faktor när man försöker undvika bakterier på en flygresa är att hålla händerna borta från ansiktet. Om du vidrör brickbord, armstödet eller tidningen, tar du på i huvudsak alla som har berört dessa saker innan du. Du absolut vill inte sätta fingrarna i munnen eller gnugga sig i ögonen eller näsan efter detta-åtminstone inte förrän du tvätta händerna noggrant. Dessutom kan du ta med egen filt, kudde, eller halsduk att täcka armstöd och ryggstödet, om du verkligen är orolig.

När du flyger, är det viktigt att dricka mer vatten än vanligt. Luften i ett flygplan är torr, och hålla dig själv släckt är viktigt att ditt immunsystem. Istället för att få kaffe, läsk eller alkohol på en flygresa, dricka vanligt vatten. Förutom att lära sig att undvika bakterier på en flygresa, är det viktigt att utrusta din kropp att bekämpa dem. Få tillräckligt med sömn är också viktigt. Många av oss är uppe sent förpackning, men vi bör gå till sängs tidigare för att vila våra kroppar för resor.

Sätt på luftningsventil faktiskt hjälpa till att driva bakterier bort från dig, en del experter säger, även om detta är omtvistat. Också ifrågasatts är effektiviteten av personliga luftfilter, men vissa människor svär vid dem. En konstig, men effektivt sätt att undvika bakterier på en flygresa är att belägga insidan av näsborren med en antibiotisk salva som Polysporin ®. Du kan använda salvan på en bomullstuss och bekläder insidan av näsan. Detta kommer att fånga bakterier innan de kan ange ditt system.

Glöm inte att när du reser, är din kropp utsätts för mer påfrestningar än vanligt. Se till att du äter bra, eftersom fett, socker, kommer koffeinhaltiga livsmedel sakta ner immunförsvaret och göra dig trött. Få tillräckligt med vila, äta gott och dricka mycket vatten hjälper dig i din strävan att undvika sjukdom och ha kul resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.