Hur kan jag lära mitt barn att sluta gnälla?

Ett barns gnällande kan köra en förälder upp väggen snabbare än något annat. Barn brukar göra det högfrekventa pipande ljud i ett försök att få vad de vill ha från en förälder eller leverantören. Ofta, när gnällande inte får henne vad hon vill, kan ett barn ta till vredesutbrott. Med engagemang i frågan, kan en förälder hjälper barnet att sluta gnälla och använda hennes stora grabben ord.

Barn ofta gnälla, eftersom det fungerar. De kan ha lärt sig att högre de gnälla, ju snabbare de får vad de vill. Det bästa sättet att sluta gnälla är att ignorera det. Informera ditt barn att om han vill ha något, han behöver be i sin stora unge röst. Om han gnäller om det, kommer du lyssnar inte.

Små barn kanske inte vet hur man be om något som en stor grabb, och därför tillgripa gnällande. Ta reda på vad ditt barn vill och berätta för henne hur man ber om det. Har henne upprepa efter dig. Om hon inte kommer sluta gnälla och fråga på rätt sätt, berätta för henne du är klar lyssnar.

Några barn svarar bra på humor. Visa ditt barn vad det låter som när han gnäller av gnäll på honom. När han kommer upp och frågar efter något i en gnällig röst, säg att du inte förstår honom, använder din gnällig röst. Han kommer troligtvis att skratta och du som en stor grabb.

Om ditt barn inte kommer att sluta gnälla, och det leder till en ilska, placera henne på time-out. Lämplig längd på en time-out är en minut för varje år ålder. Berätta för dina barn att när hon är redo att prata med dig som en stor grabb, du är redo att lyssna.

Ett barn kan ofta visa önskat beteende när han belönas för det. Prova att belöna ditt barn varje gång han ber om någonting utan att gnälla om det. Så småningom kommer han att sluta gnälla och ber snällt bara för att få belöning. Klistermärken och godis gör stora belöningar.

När ditt barn kan gå hela dagen utan gnäll, börja belöna henne med något större incitament. Erbjud dig att läsa en extra berättelse på natten när hon inte gnälla för hela dagen. En resa till parken kan vara lockande för aktiva barn. Planera en kul resa när ditt barn går en vecka utan gnällande. Gör vad som krävs, inom rimliga gränser, för ditt barn att sluta gnälla och dig att återfå förståndet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.