Hur kan jag förbereda mig mitt barn för min skilsmässa?

Skilsmässa tyvärr har blivit en verklighet för nästan hälften av de äktenskap som utförs i USA, men till dess gör det inte lättare för barnen att acceptera. Skilsmässa bär ofta samma känslomässiga vikt för barn som ett dödsfall i familjen eller en oväntad flytt. Förbereda ett barn för verkligheten i en skilsmässa är aldrig kommer att bli en enkel process för alla föräldrar. Rädslan för att orsaka permanenta känslomässiga ärr eller stöta bort ett barn för livet är mycket legitima, så båda föräldrarna måste vara överens innan någon talar om skilsmässa med sina barn.

En av de viktigaste sätten att förbereda ditt barn för skilsmässa är att se till att du är beredd först. Det finns ett antal självhjälpsgrupper guider tillgängliga som behandlar specifika frågor kring barn och skilsmässa. Äktenskapsrådgivare bör också kunna ge föräldrar med enkla råd om att bryta nyheter till yngre barn.

Även informella samtal med andra skilda föräldrar kan vara upplysande. Ställa konkreta frågor om deras första metoder och den oro som deras barn uttryckt. Det kan också stödgrupper för barn till skilsmässa, som kan ha några broschyrer tillgängliga.

Många föräldrar står inför en skilsmässa oroa sig för de psykologiska och känslomässiga skador som deras åtgärder kommer att leda till ett barn. Sanningen är, oavsett hur noga du ta upp ämnet eller hur många omskrivningar du använder, nyheter av denna magnitud är kommer att orsaka några känslomässiga skador på barn. Det kan inte undvikas. Den goda nyheten är att de flesta barn är otroligt segt och bättre på att hantera än vi tror. Förbered ditt barn för första skilsmässa diskussion kan helt enkelt vara en fråga om att hitta rätt tid och plats.

Ett sätt att ta upp frågan om skilsmässa med ett barn är att tänka på hans eller hennes ålder nivå. Termer som hemskillnad , skilsmässa , eller vårdnad kan låta främmande för ett yngre barn, men en fem år gammal förstår vänskap och argument och besök . Du kanske vill förklara att mamma och pappa försöker vara vänner, men de behöver bo i olika hus så de kan sluta argumentera om saker. Ibland får du besöka pappa och ibland bor du med mamma. Mindre barn kan inte ens se dessa skilda besök som något annat än lever i två olika hus.

En annan svår fråga kring skilsmässa är känslan av ansvar. Äldre barn som bevittnat slagsmål mellan sina föräldrar kan känna ett visst mått av personligt ansvar. Om de inte hade fötts eller om de inte hade bett om så många leksaker eller vad skulle mamma och pappa inte bråkar om pengar så mycket.

Som förälder måste du försäkra äldre barn att problemen mellan mamma och pappa är inte deras fel. Ber om ursäkt för något ett barn kan ha av misstag hörde under en het diskussion. Lika smärtsamt som en skilsmässa kan vara, ser flera år av fysisk eller psykisk misshandel kan vara ännu mer skadligt för ett barn.

Framför allt vara så ärlig mot ditt barn om din förestående skilsmässa som du kan vara. Förklara frihetsberövande termer i klartext: "Du kommer bo med mig i detta hus för ett läsår, och pappa hämtar upp dig på fredagskvällarna att stanna i hans hus över helgen. Under sommaren kan du bo på mitt hus eller pappas hus. Ibland måste du jul med mig och ibland har du påsk på pappas hus. "Barn vill ofta höra vad som kommer att vara detsamma för dem, såsom skolgång och deltagande i idrott eller andra intressen.

Det kan finnas vissa andra svåra frågorna kring skilsmässa som kräver betydande känslighet. Om en förälder nekas frihetsberövande rättigheter, kan den andra föräldern har att ta upp ämnet försiktigt med ett barn. Man kan säga "Jag vet att du missar att se mamma, men just nu är hon inte frisk och hon behöver för att få bättre innan hon kan besöka dig. " Övervakade umgänge kan vara en stressig tid för både föräldrar och barn, så du kan ha förklaring till varför den trevliga damen måste vara i rummet när ditt barn tillbringar tid med pappa. Yngre barn kan ofta klara av enklare förklaringar, så kom ihåg att stanna på deras nivå och svara på deras frågor ärligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.